Смяната на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна (ВССУ) бележи

...
Смяната на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна (ВССУ) бележи
Коментари Харесай

The Economist: Има риск Зеленски да не разбере новата реалност в конфликта с Русия

Смяната на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна (ВССУ) бележи началото на сериозен нов стадий в спора с Русия, само че има риск президентът Володимир Зеленски да го разбере неправилно. Тази оценка направи английското списание The Economist, оповестява ТАСС.

Описвайки по какъв начин е нараснало раздразнението сред Зеленски и освободения главнокомандващ Валерий Залужни, изданието написа, че политическите търкания са нещо разумно в политическа атмосфера под непрекъснат напън от военни интервенции. „ За страдание, политиката в Украйна не е като политиката във Вашингтон или Париж. Това е голо съревнование за запаси и власт, финансирано от олигарси и фракции, а в наши дни от задгранични донори. На Запад концепциите постоянно са на второ място; в Украйна те постоянно отсъства изцяло “, се споделя в публикацията.

The Economist написа, че в изискванията на борба сред президента и неговия основен боен пълководец, оставката на последния е била вярната стъпка, защото новините за съответните проекти започнаха да нанасят вреда на Въоръжените сили на Украйна. Въпросът е, написа в публикацията, какво значи това за Зеленски и новия главнокомандващ Александър Сирски.

" Един от рисковете за Зеленски ще бъде недоволството в армията, породено от уволнението на обичан пълководец. Генерал Сирски има известност на човек, който е подготвен да влезе в борба с врага, даже в случай че цената, изразена в животи и съоръжение, е висока. Той провокира несъгласия и бурни реакции от страна на настоящите офицери. Някои хвалят професионализма му, други споделят, че тероризира подчинените си и ръководи посредством боязън. Той надали ще сложи под подозрение целите на своя президент ", отбелязва английското списание.

Реорганизацията, провокирана от оставката на Залужни, „ също ще провокира разстройства, защото офицерите се реалокират на нови позиции в командната верига “. „ Важно е тези промени да не влошат боеспособността на Украйна. Страната скоро ще се нуждае от нова готовност, даже в случай че ген. Сирски употребява войските си основно за защита – както би трябвало да прави в този момент “, показва публикацията.

Най-важният въпрос съгласно Economist е дали Зеленски ще успее да се възползва от оставката на Залужни, с цел да „ промени фокуса на визията си за войната “. „ Днес той към момента обществено се придържа към обещанието си, че Украйна ще си върне всеки сантиметър земя […], даже в случай че той самият знае, че това няма да се случи скоро, в случай че въобще се случи “, отбелязва обявата. „ Ако обаче не настъпят някакви изцяло непредвидени промени, войната, водената за територии, е война, която Украйна не може да завоюва ".

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР