Смяната на главния прокурор не е правосъдна реформа. Оставката на

...
Смяната на главния прокурор не е правосъдна реформа. Оставката на
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Забавно как ПП-ДБ изпаднаха в психологическа драма

Смяната на основния прокурор не е правосъдна промяна. Оставката на Гешев се желае от българското общество от 2020 година И ГЕРБ, и Движение за права и свободи бяха упреквани, че го пазят. Така, че в случай че се работи на чиста успеваемост, което е може би най-хубавото в цялата тази каша в страната, това е прекрасен ход. И ненапълно е занимателно по какъв начин ПП-ДБ изпаднаха в психическа драма и като че ли сега потеглиха да пазят Гешев, единствено и единствено да не бъде махнат, тъй като ГЕРБ може да го създадат. Това разяснява в студиото Българска национална телевизия Тошко Йорданов от „ ИТН “.

„ В такива обстановки би трябвало да се гледа крайната цел, а не кой ще я свърши. Така или другояче без някакво болшинство и съгласие по тематиката очевидно не става. Нямам никаква визия за какво ГЕРБ го вършат сега “, изясни Йорданов.

По думите му, 3 години напън върху прокуратурата и публичен напън върху личността на Иван Гешев, няма по какъв начин да не дадат в един миг резултат. От 2 години страната е в патова обстановка – няма ръководство, няма съгласие, гласоподавателите излъчват такива сигнали, тъй като се вижда какво е наличието на Народното събрание.

Тошко Йорданов беше безапелационен, че няма по какъв начин министър председател може да смъкна основен прокурор.

„ Ние го видяхме няколко пъти, тъй като Демократична България имаха министър на правораздаването, който нищо не направи, като се изключи че получи цветя от прокурора, което в персонален проект е прочувствено, само че в успеваемост – никакъв. Процедурата за свалянето на основния прокурор е тежка. Не зависи от премиера. В момента във Висш съдебен съвет се оформя някаква група. От страни наподобява, че този път ще се получи “, добави Йорданов.

Според него, откогато се заприказва за Гешев, от Демократична България внушаваха на цялото общество, че той е индивидът – проблем, а от Има Такъв Народ са споделили, че казусът е самата конструкция на прокуратурата.

Етикети: Иван ГешевИма подобен народправителствоТошко Йорданов
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР