Смяната на Гешев със Сарафов, подготвяна от ГЕРБ и ДПС,

...
Смяната на Гешев със Сарафов, подготвяна от ГЕРБ и ДПС,
Коментари Харесай

Ген. Атанасов предвижда смяна на Гешев със Сарафов

Смяната на Гешев със Сарафов, подготвяна от ГЕРБ и Движение за права и свободи, не е правосъдна промяна, написа в обществените мрежи съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов.

Изказването му е във връзка подаденото във Висш съдебен съвет предложение от членове на прокурорската гилдия за предварително освобождение от служба на основния прокурор Иван Гешев. То пристигна ден откакто кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел съобщи, че първата задача на правосъдния министър в кабинета е да изиска оставката на Гешев поради уронване на престижа на правосъдната власт.

„ На същото съображение за корист с власт би трябвало да се изиска освобождението от служба и на заместника му Борислав Сарафов, който без да има качеството на проверяващ орган по съответното дело се е явил на местопроизшествието, давал е инструкции на проверяващите органи и е направил изказвания пред медиите, с които е въвел в подвеждане обществеността “, написа още Атанасов.

Точно преди седмица ПП-ДБ изиска оставката на Сарафов поради „ тежка операция “ за информацията, че фамилията на Гешев пътувало в колата при опита за нападение.

 

Етикети: Атанас АтанасовИван Гешев
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР