Смяната на директора на Пирогов Валентин Димитров все още не

...
Смяната на директора на Пирогов Валентин Димитров все още не
Коментари Харесай

Христо Хинков е освободил шефа на Пирогов още миналия понеделник

Смяната на шефа на " Пирогов " Валентин Димитров към момента не е вписана в Търговския указател.



Справка в регистъра обаче демонстрира, че решението на министъра на опазването на здравето Христо Хинков да смени шефа на УМБАЛСМ " Пирогов " е взето още предишния понеделник - на 27 октомври, оповестява Българска национална телевизия.

С друго решение Хинков назначава на мястото на Димитров лицево-челюстният хирург Константин Димов. С акт на Съвета на шефовете на лечебното заведение Димов е избран за изпълнителен шеф на незабавната болница.

Ден след решението за промяна на шефа на болничното заведение за незабавна медицина - на 28 ноември, Хинков разгласи пред публицисти, че одит, изработен от звеното в министерството, е посочил финансови нарушавания в " Пирогов ". Тогава министърът, сподели, че чака прокурорски инспекции. На въпрос ще смени ли управлението на " Пирогов ", Хинков дава отговор: " Изглежда, не! ".

Министърът дефинира положението на болничното заведение, като " плачевно " и разяснява, че " Пирогов " е в неприятно финансово положение.

Валентин Димитров се оплаква, че някогашни чиновници на " Пирогов ", които в този момент заемат управителни постове в Министерство на здравеопазването, оказват напън към него и болничното заведение.

Шефът на здравната комисия Костадин Ангелов заподозря политически апетити към болничното заведение. Той изиска самостоятелен орган да удостовери констатациите от одита, тъй като звеното е подчинено на здравния министър и е допустимо натискът, от който се оплаква шефа на " Пирогов ", да е оказан и върху звеното.

А в публична позиция от " Пирогов " обясниха, че задълженията на болничното заведение са стопени и тя даже е на облага. Не разясниха резултатите от одита, тъй като не били публично осведомени с тях.

Днес от " Пирогов " оповестиха, че към момента не са получили публично решението за освобождение на изпълнителния шеф и Валентин Димитров извършва отговорностите си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР