Смяната на директора на Националната служба за охраната (НСО) се

...
Смяната на директора на Националната служба за охраната (НСО) се
Коментари Харесай

Николай Марков: Директорът на НСО се сменя по непочтен начин

Смяната на шефа на Националната работа за защитата (НСО) се трансформира във военнополитически държавен акт. Нещата са извънредно съществени. Това сподели в утринния блок „ Тази заран “ на бТВ някогашният чиновник на НСО подполковник Николай Марков.

Той разяснява изявленията в медиите, че президентът Румен Радев желае сегашния началник на Националната работа за защита Ангел Антонов да бъде сменен от Тодор Гребенаров, който сега е заместител - началник на полицията с сектор "Охранителна полиция ".

Става въпрос за петия човек в страната по йерархията на генералитета, а в това време този човек няма нищо общо с армията. Представете си по какъв начин ще се усеща този генералитет, в случай че всеки заловен от улицата човек може да оглави службата, уточни Марков.

С идването на всеки президент към него се появяват среди, които се въздействат пък от външни среди, които от своя страна целят вземането на НСО директно под въздействието на президента. Това е огромен проблем, тъй като позицията шеф на НСО е най-лесният метод да сложиш генералски пагон, без да си го заслужил.

Ако има промяна на началника, би трябвало да има претекстове за сходна промяна, съобщи някогашният чиновник на НСО. Според него сегашният шеф на НСО Ангел Антонов се оправя в най-малка степен с работата си спрямо всичките си прародители. По думите му спряганият за нов шеф на НСО Тодор Гребенаров има качества за поста.

Марков е безапелационен, че НСО не би трябвало да е военизирана конструкция. Логично е да има промяна на началника на службата, само че считам, че методът, по който се прави това, не е честен, разяснява още Николай Марков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР