Смяната на часовото време трябва да е еднаква за Европа

...
Смяната на часовото време трябва да е еднаква за Европа
Коментари Харесай

Евродепутатът Ангел Джамбазки предлага едно време в Европа

„ Смяната на часовото време би трябвало да е идентична за Европа и това сочи вярната логичност. А кое време тъкмо ще бъде определено - " лятното " или " зимното " - би трябвало да разсъждават единствено и само лекарите, психолозите и икономистите ”.  Това се споделя в позиция на евродепутата от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, изпратена до медиите.
Той показва също, че всички други тълкования, анкети, референдуми, персонални усеща и пристрастености са освен непотребни, само че и могат да се окажат нездравословни за държавите-членки на Европейски Съюз, за здравето на хората и стопанските системи в тези страни.

В момента в Европейски Съюз тече полемика дали да отпадне смяната на времето и коя от признатите към този момент времеви форми да остане. Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер даде опцията всяка страна в Съюза да реши сама в коя от зоните да остане.

" Представете си, че ние приемем " лятното " време, каквато е и публичната настройка, Румъния реши, че желае на " зимното ", а Гърция също - " лятното ". Сърбия и Македония по този начин или другояче са на друго от нас - и какво става на Балканите ", пита Джамбазки. 
Той обръща внимание, че земеделците желаят " лятното " време, тъй като по този начин е преференциално за земеделието, производителите също, тъй като работният ден може да стартира от по-рано. Родителите и учителите обаче не са съгласни - желаят " зимното " време. Така децата и преподавателите ще отиват на работа по ярко, а не " в тъмни доби ". Лекарите, обаче, вършат напълно други заключения и по двете теории. " Заради една самодейност, която е в интерес на жителите на Съюза, само че не беше добре премислена от ръководителя на Европейска комисия, се основават непотребни междуособици ", заключава евродепутатът. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР