Смяната на борда на директорите на болница „Пирогов“ бе най-малкото

...
Смяната на борда на директорите на болница „Пирогов“ бе най-малкото
Коментари Харесай

Николай Петров: Смяната на борда на директорите на "Пирогов" бе за намаляване на колективната безотговорност



Смяната на борда на шефовете на болница „ Пирогов “ бе най-малкото за спестовност. Бордът се връща в 5-членния си състав. Това е потвърдена работеща система през годините и няма за какво да я променяме. Това сподели здравният министър Николай Петров в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

По думите му при по-голям състав в борда на шефовете груповата безнаказаност става по-голяма.

Николай Петров уточни, че има лечебни заведения, които работят доста добре, ръководят се доста добре. Прилага се верен мениджърски метод, положително систематизиране на средствата, вярно систематизиране на заплатите и бонусите. „ Навсякъде сътрудниците се мъчат да реализират един добър резултат и дават всичко от себе си. Не на всички места обаче се получава. Те работят в една доста тежка пазарна и конкурентна среда “, уточни здравният министър.

„ Средствата в опазването на здравето не доближават “, призна здравният министър. Като част от казуса той засяга демографската конюнктура и неплащането на здравни вноски. „ В същото време би трябвало да аргументираме за какво желаеме повече пари. Трябва да потвърдим, че управляваме добре системата и да запушим пробойните, от които изтичат средства “, уточни той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР