Смяна на пластове. Гешев и Сарафов са различни. След 35

...
Смяна на пластове. Гешев и Сарафов са различни. След 35
Коментари Харесай

Бившият градски прокурор на София: Всичко започна след атентата срещу Гешев

„ Смяна на пластове. Гешев и Сарафов са разнообразни. След 35 месеца Сарафов сподели, че е време за смяна и сега е изпълняващ длъжността основен прокурор “. Това сподели в предаването „ Тази неделя “ по bTV някогашният градски прокурор на София и сегашен юрист Николай Кокинов.

„ Аз не съм Делфийския пророк. Трябва да попитате господин Сарафов по какъв начин се е случила метаморфозата. Сарафов дълго време беше заместител на господин Гешев. Нещо се е случило, с цел да има такава смяна в връзките им “, добави той.

„ Сарафов е бил част от екипа на Иван Гешев. Всеки носи отговорността за дейностите. След като толкоз години си бил част от един екип – това е споделена отговорност, съгласно мен. Членовете на Висш съдебен съвет се сплотиха, че са избрали несъответствуващ човек. Иван Гешев сплоти в отрицателен аспект всички политически обединения в Народното събрание “, изясни Кокинов. „ Трудно е да кажа какво обърна нещата. Вятърът на смяната потегли след атентата против него. Тогава стана някакъв раздор. Те му желаеха оставката, той се подразни, че му желаят оставката и стартира война “.

„ Ти си го избра “ и „ Кой да сложа “

„ Общуването сред политици и магистрати става най-често по телефона. Заложено е присъединяване на политическите обединения при избора, в тази ситуация на основен прокурор. Механизмът за образуване на Висшия правосъден съвет,който избира тези лица на тази служба, минава през Народното събрание. Нормално е оттова да се прокраднат политическите ползи и пристрастия и съответната политическа мощ да счита този човек, че този човек е по-подходящ от различен, с цел да извършва въпросните функционалности. Защо – би трябвало да питате управлението на съответната политическа мощ, която си има свои ползи и отзиви “, изясни Кокинов. Според него има връзка сред определените и тези, които ги избират.

Промените в правосъдната система

„ Очевидно не се усещат добре, нещо се тормозят “, добави някогашният градски прокурор по отношение на политическите настройки за смяна в модела. „ Всички заявяват, че желаят сериозна смяна в правосъдната система. Нека да изчакаме и да забележим до каква степен дълбока ще бъде тя. Смяната на персона на един пост не изчерпва и не стартира промяна. Моделът, който е заложен, се следва. Докато не се промени правната рамка, няма да има нищо друго “, сподели още той.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР