"Смях с Елин Пелин" е най-новата постановка на Драматичен театър-Видин.

...
"Смях с Елин Пелин" е най-новата постановка на Драматичен театър-Видин.
Коментари Харесай

Смях с Елин Пелин на видинска сцена

"Смях с Елин Пелин " е най-новата режисура на Драматичен театър-Видин. Идеята част от емблематичните разкази на Майстора на късия роман да бъдат драматизирани от трупата на видинския спектакъл поражда след молба от Регионалното ръководство на образованието да се сложи пиеса, която да е в помощ на учениците. Задачата да претворят на сцена героите на Елин Пелин е била съществено предизвикателство пред актьорския състав.
"Стори ни се, че това е съвсем невероятно за осъществяване, тъй като видинската натрупа е доста дребна и тъй като става въпрос за разкази, които не са драматизирани. Оказа се, че в действителност може. Действително тези разкази са доста настоящи и през днешния ден. Включили сме "Андрешко ", "Хитрец ", "Братя " и "На оня свят ", изясни шефът на видинския трагичен спектакъл Ирина Флорова-Капелова, която влиза в ролата на повествовател в постановката. Актьорите Добрин Мирчев, Николай Янев и Божидар Даков ще претворят на видинската сцена по няколко от героите на Елин Пелин.
Постановката "Смях с Елин Пелин " ще има две министър председатели.
"Каним всички, които обичат българските създатели, българската литература и видинския спектакъл, да заповядат на 10 и 16 октомври от 19 часа ", добави Ирина Флорова-Капелова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР