Смях или плач след оргазъм: случвало ли ви се е? Защо

...
Смях или плач след оргазъм: случвало ли ви се е? Защо
Коментари Харесай

Смях или сълзи след оргазъм: Какво означава това?

Смях или рев след оргазъм: случвало ли ви се е? Защо се случва? Какво значи? Едно допустимо пояснение и в действителност най-често срещаното е прочувствената детонация, която настава след кулминационната точка.
Прочетете още
Споменатата експлозия е обусловена от разнообразни детайли, а измежду тях са биохимичния и хормонален водопад, който мозъкът ни получава, и връзката, която усещаме с другия. 

Но какво друго може да значи да се смееш или плачеш след оргазъм? В тази публикация ние изследваме малко по-обстойно този въпрос.

Когато получаваме оргазъм, както казахме в нашия мозък и в тялото ни протича биохимичен “водопад “ и това е, че хормоните се освобождават с цялата си мощ. Особено окситоцин. Окситоцинът може да провокира положение на свръхчувствителност, което да ни накара да се смеем или да плачем след оргазъм.

В този смисъл биологичното пояснение за тези прояви на страсти е налице. Но от какво зависи дали ще се смеем или ще плачем? От други психически и обстоятелствени фактори. В моменти на мощна еуфория свръхчувствителността постоянно води до смях, до момента в който в моменти на безпокойствие проявата е по-вероятно да се изрази посредством рев.

Сълзите след оргазъм нормално не подхождат на отчаяние или омерзение, както мнозина имат вяра.  Разбира се, в тези случаи се предлага да се научите да споделяте качествено и обширно като двойка или да потърсите професионална помощ, с цел да изясните подозренията.

Това, което нормално се случва, е, че оргазмът е съпроводен от физическо и прочувствено разтоварване. Натрупаното напрежение се разтоварва ненадейно, което кара сетивата ни да бъдат разтърсени и сълзите са демонстрация на това положение.

На психическо ниво след оргазъм тялото и мозъкът са склонни да се провиснал. В тези моменти е по-вероятно да се появят мощни страсти и те да бъдат проявени от дейности като рев или смях.

Нека не забравяме, че оргазмът е положение, което предизвика страсти като наслаждение и благополучие. В тези състояния е по-вероятно да се появят сълзи, само че не сълзи от горест, а тъкмо противоположното. Важно е да вършиме разлика.

Тази страст от време на време е толкоз мощна, че се бърка с горест, макар че в този подтекст място за такива усеща не би трябвало въобще да има. Освен това дано не забравяме, че когато вършим секс с някого, ако този човек значи нещо за нас, е обикновено да се разчувстваме.

Сексът може да развие доста прочувствената връзка . При тези условия сълзите след оргазъм биха били още един детайл от тази връзка и от това взаимоотношение.

Смехът или плачът след оргазъм не би трябвало да се бъркат с посткоитална дисфория,  въпреки че тя също може да бъде друга допустима причина за рев. При това положение обаче приказваме действителна горест.

Ако в миналото ви се е случвало да се смеете или да плачете след оргазъм, не се тревожете. И биологично, и психически е обикновено .

Сексът, изключително най-интимния, който имаме с оня специфичен човек, разсънва доста страсти. Следователно тези страсти в даден миг излизат на бял свят. Не се опасявайте от това, а му дайте ентусиазъм.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР