Смутните времена в Челси продължават да се задълбочават, а това

...
Смутните времена в Челси продължават да се задълбочават, а това
Коментари Харесай

Челси може да загуби над половин милиард, възможността Абрамович да загуби клуба без пари става все по-реална

Смутните времена в Челси не престават да се задълбочават, а това най-вероятно ще коства все по-голяма неустановеност на клуба, откакто през вчерашния ден публично притежателят на “сините ” Роман Абрамович претърпя извънредно съществени наказания от английското държавно управление. Вчера бяха замразени всички активи на територията на Обединеното кралство на седем съветски олигарси, сред които бе и самият Абрамович. Това прекрати контрола му върху лондонския клуб, който получи специфичен лиценз да приключи сезона, само че претърпя редица други ограничавания, сред които търговията с продукти, билетите и всевъзможни други доходи и разноски.
 Тежък удар по Абрамович и Челси: блокирани са продажбата на клуба, прехвърлянията, новите контракти и билетите Тежък удар по Абрамович и Челси: блокирани са продажбата на клуба, прехвърлянията, новите контракти и билетите
Малко по-късно стана ясно, че главният спонсор на клуба телекома “Три ” прекъсва краткотрайно своя контракт с клуба, които носи 40 милиона на година. Тази заран “Дейли Мейл ” осведоми, че сходен ход обмислят и от “Найк ” - компанията за спортна екипировка подписа контракт със “сините ” през 2016-а година за 15 години на стойност към 900 милиона лири. Евентуално краткотрайно преустановяване на договора в този миг може да коства на Челси към 540 милиона паунда.
 Санкциите към Абрамович ще се отразят по непредвидени способи на Челси Санкциите към Абрамович ще се отразят по непредвидени способи на Челси
Вече бе оповестено, че за довеждане докрай на договорката по продажбата на клуба ще има потребност от спомагателен лиценз, само че сега наподобява доста евентуална опцията държавното управление да поеме контрола върху договорката и приходите от нея също да бъдат замразени или да отидат в благотворителен фонд, евентуално за жертвите на войната в Украйна. Това на процедура оставя Абрамович с две благоприятни условия: или да се съгласи с изискванията на държавното управление и да загуби клуба, както наподобява без никакви доходи, или да откаже, което ще усложни извънредно доста обстановката и е неразбираемо по какъв начин биха могли да се развият нещата след края на сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР