Смути с куркума и канела – полезна и вкусна закуска

...
Смути с куркума и канела – полезна и вкусна закуска
Коментари Харесай

Смути с куркума и канела за почистване на черния дроб

Смути с куркума и канела – потребна и вкусна закуска

Много вкусна и потребна напитка, която може да пиете всяка заран!

Използвана като мощно противовъзпалително средство както в китайската медицина, по този начин и в Индия за лекуване на необятен набор от болести на стомаха и черния дроб, куркумата към този момент е налична за всички.

Основната дейна съставна част в куркумата е куркуминът.

Куркуминът има мощни противовъзпалителни свойства и е мощен антиоксидант. Освен това, демонстрира противотуморно, антибактериално, антимикробно и антивирусно деяние.

Известно е, че хроничното инфектиране е причина за доста болести. Куркуминът може да обезпечи дейно и добре търпимо лекуване на възпалителни болести на червата.

Куркуминът има мощни антиоксидантни резултати. Той обезврежда свободните радикали самичък, а по-късно подтиква антиоксидантните свойства на организма.

Погрижете се за себе си, използвайте естествени средства и бъдете здрави!

Куркумата е чудесно средство за разчистване на черния дроб.

Това е един от най-мощните артикули за поддържане здравето на черния дроб, потвърдено е, че тя интензивно пази черния дроб от токсични увреждания и даже регенерира повредените чернодробни кафези.

Увеличава естественото произвеждане на жлъчка, почиства задръстените чернодробни канали и усъвършенства общата функционалност на жлъчния мехур.

Включването на куркума в диетата ви е чудесна концепция. Ето един елементарен и прелестен метод да се възползвате от мощните антиоксидантни преимущества на куркумина.

Не забравяйте, че куркумата има леко горчив усет, само че когато се комбинира със сладки плодове като: банан, манго и ананас, се получава вкусна и екзотична примес.

Тази рецепта е вкусна и питателна и можете да я ядете всеки ден за закуска: 1 чаша кокосово, бадемово или сусамово мляко, 1/2 чаша нарязан свеж или замразен ананас (по желание), 1/2 чаша нарязано манго, праскова, кайсия, портокали или ябълка, 2 банана, 2 чаени лъжички кокосово, маслиново или ленено масло (за увеличение на изгодите от куркумата), 1 ч.л. куркума на прахуляк, 1/2 ч.л. цейлонска канела, 1/2 ч.л. настърган корен от джинджифил (по желание), щипка черен пипер (за увеличение на изгодите от куркумата).

Вижте още: Баклава с мед и орехи: всеки може да я направи

Поставете всички съставки в блендер и смелете до гладкост. Това вкусно смути с куркума се употребява най-добре заран на празен корем за по-големи изгоди за здравето. Това освен ще усили силата ви заран, само че и ще помогне да активирате мозъка и да заредите тялото си с най-мощните антиоксиданти в света.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР