Смущаващо е, че министърът на икономиката, преди да е станал

...
Смущаващо е, че министърът на икономиката, преди да е станал
Коментари Харесай

Атанасова: Смущаващо е, че икономическият министър е започнал действия по смяна на Надзорния съвет на ББР преди встъпването си в длъжност

Смущаващо е, че министърът на стопанската система, преди да е станал министър, е почнал дейности по промяна на Надзорния съвет на Българска банка за развиване, което излиза наяве от отговор на негово писмо от 11 май на страницата на Българска народна банка.

" Няма по какъв начин един министър преди да е встъпил в служба, да прави каквито и да е правни дейности ", съобщи Атанасова в " Още от деня ".

На въпрос за раздадени заеми от запас на банката, който е обществен, в размер на 1 милиарда лева единствено за 8 компании, макар че анонсът е за подкрепяне на бизнеса в рецесия, Атанасова уточни, че те употребяват заем, не държавна помощ и сподели, че ББР подкрепя всички компании в Ковид рецесията, доколкото тя знае - " към 40 000 са договорните сътрудници, които са употребили заем от ББР ".

Десислава Атанасова съобщи, че не е осведомена с правилото за систематизиране на средствата, тъй като не е в Управителния съвет на банката.

Атанасова акцентира, че държавното управление на Борисов е основало редица благоприятни условия българският бизнес не просто да оцелее, а да продължи да работи с всички ограничения за поддръжка на държавното управление. И изрази вяра всички стратегии, които започнаха през Националната организация по приходите, да продължат да работят.

Десислава Атанасова разяснява и проверките и рокадите в ръководството на организации, като акцентира, че е обикновено за всеки един кабинет да работи със свои доверени лица в политическите кабинети. При поръчка за гарантиране на почтени избори от страна на служебния кабинет промяната на регионални шефове, на чиновници на Министерство на вътрешните работи е разбираемо.

" Но какво общо имат изборният развой с Агенцията по горите или Национална организация по приходите, или всички организации, в които бяха осъществени смени ", запита Десислава Атанасова.

" Не знам каква е готовността на държавното управление във връзка с процеса, който следва по отношение на осъществяване на изборите, тъй като следва тежък развой по застраховане на всички секции с машини ", означи Атанасова, като уточни, че не е видяла публикация за социална поръчка за пазаруване на още 1500 машини.

На въпрос какво има поради под инспекция на машинния избор, тя отговори: " В закона не се съгласиха новите партии на смяната да се запише, че ще бъде следен посредством броене вотът дали съответствува със записа, който протокола вади от машината ".

Атанасова уточни, че в този момент няма да се броят разписките, които всеки получава от машината и пуска в непрозрачна кутия, които да се сравнят с финалното число от протокола. Според нея с тяхното броене ще се увеличи доверието в изборния развой.

Какво още сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР