Смразяваща прогноза за идващата 2024 г. предвижда нови катаклизми и

...
Смразяваща прогноза за идващата 2024 г. предвижда нови катаклизми и
Коментари Харесай

Смразяваща прогноза за 2024! Слънчева буря може да унищожи интернет и оборудването на Земята

Смразяваща прогноза за идващата 2024 година планува нови катаклизми и бедствия.

 

Огромен хладилник

През 2023 година великански хладилник се отдели от Антарктида. В интернет пишат, че е с големи размери. Потребителите на обществените медии се притесняват, че скоро може да провокира световна злополука. Учените от своя страна наблюдават придвижванията му, само че към този момент не могат да дадат точни прогнози, само че и не бързат да плашат хората.

 

В момента блокът лед с повърхност от към 4170 квадратни километра се движи по крайбрежието на Антарктида със скорост от 150 километра на месец. Маршрутът му зависи от времето и течението. Но, както допускат учените, айсбергът скоро ще отиде в откритите води, където ще стартира да се топи.

 

Такива ледени колоси не съставляват заплаха за хората и корабоплаването. Но за пингвините и морските обитатели те могат да бъдат същинско злополучие. За първите блокират достъпа до вода, а за вторите я обезсоляват, правейки я непригодна за живот.

 

" Петно " на Слънцето

През декември 2023 година астрономите видяха зейнало черно леке ​​върху Слънцето. Изглежда като дупка върху тялото на единствената звезда в Слънчевата система, като че ли заплашваща да погълне източника на светлина и топлота за жителите на Земята.

 

Потребителите на обществените медии бият паника, опасявайки се, че слънчева стихия ще унищожи интернет и оборудването, към което е обвързвано съвсем всичко през днешния ден.

 

Учените настояват, че петното е ориентирано към синята планета от 4 декември. Предполагаше се, че той в действителност може да излъчва мощна радиация, която да аргументи разстройства в електрониката на Земята.

Но, както се оказа, потоците от Слънцето не са толкоз интензивни, колкото се очакваше. В бъдеще те рискуват да предизвикат магнитна стихия, само че не от най-голям клас. Предишни наблюдения на сходни феномени демонстрират, че те не престават не повече от 27 дни.

 

Комета с " рогата на дявола "

През лятото на 2024 година 30-километрова комета с размерите на три Евереста ще се приближи до Земята. Изследователите са я кръстили кометата " дяволските рога ", тъй като наподобява на топка с горящи добавки.

 

Последният израснал върху него през лятото след гърмеж. Може би върху него има дейни ледени вулкани. Кометата влачи след себе си горяща опашка, състояща се от вода и метан.

 

Според изчисленията на учените кометата с „ демонски рога “ ще се приближи до Земята на 2 юни 2024 година Медиите назовават ​​този ден най-опасният. Последствията от приближаването на кометата към синята планета към този момент не са известни.

 

Подобна комета, само че по-малка, експлодира през 1908 година над сибирската тайга, събаряйки десетки милиони дървета. Сегашният галактически друмник би трябвало да премине около Земята на разстояние от 144 милиона километра. Въпреки това не може да се изключи опцията друга детонация да промени траекторията й.

 

Нова пандемия

След пандемията от ковид мнозина реагират по-остро на новините за появяването на други болести. Миналият опит демонстрира, че вирус, незабележим за човешкото око, има силата да сковава работата и живота на планета с население от осем милиарда души.

 

В края на 2023 година в Китай, откъдето коронавирусът пристигна преди четири години, беше регистриран растеж на заболеваемостта от микоплазмена пневмония. По-късно огнища са регистрирани и в други страни.

 

Лекарите споделят, че този тип пневмония се лекува добре. Китай не е въвел никакви карантинни ограничения, тъй че няма от какво да се опасява човек. Никакви препоръки на лекарите обаче не могат да отклонят хората от страха, че това заболяване може да стане причина за нова пандемия.

 

Инфо: Стандарт

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР