Смолянският окръжен съд наказа с глоба от 10 000 лева

...
Смолянският окръжен съд наказа с глоба от 10 000 лева
Коментари Харесай

Осъдиха мъж, търгувал с фалшиви зелени сертификати по време на пандемията

Смолянският областен съд наказа с санкция от 10 000 лв. мъж, продавал подправени зелени документи за съществуване на антитела по време на Коронавирус пандемията.

Това заяви ръководителят на Окръжния съд Петър Маргаритов. 50-годишният мъж от Хасково се призна за отговорен и подписа съглашение с прокуратурата, което правосъдният състав утвърди.

Мъжът бе задържан в Пампорово през януари 2022 година По досъдебното произвеждане е открито, че на 9 януари 2022 година, той е изискал и получил 300 лв., с цел да вкара непозволено в осведомителната система на Министерството на здравеопазването - His.bg, данни за съществуване на антитела против ковид, без да са осъществявани медицински проучвания на несъмнено лице.

Предния ден - 8 януари 2022 година, съумял да вкара в осведомителната система данни за други две лица, които също не били изследвани, за което е получил заплащане от 600 лв.. 

Подсъдимият е работел на цивилен контракт в лаборатория, която има офис в Пампорово. Споразумението има силата на присъда. То е дефинитивно и не предстои на обжалване. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР