Смолянска област осъмна вчера трети ден в бедствено положение, макар

...
Смолянска област осъмна вчера трети ден в бедствено положение, макар
Коментари Харесай

Бедствено положение: Заклещени тирове блокираха Рожен

Смолянска област осъмна през вчерашния ден трети ден в бедствено състояние, въпреки ситуацията последователно да се възстановява. След дни пътни страдания през вчерашния ден без вериги се преминаваше към този момент през проходите Рожен и Пампорово. Предобед обаче два тира блокираха придвижването през Рожен, удостовери регионалният шеф Недялко Славов. От полицията правеха организация заклещените тирове да бъдат изтеглени. Докато това стане, придвижването беше спряно.

Проходът Превала остана и през вчерашния ден затворен за всички типове моторни транспортни средства. Там пъртини пробиваха с ротори и тежка техника военните от 101 алпийски полк и машини на АПИ.

Вчера продължиха възстановителните действия в общините Смолян, Баните и Доспат.
След отпушването на пътната права Смолян - Стойките - Пампорово от военните за нея влезе в действие ограничаване за всички моторни транспортни средства с вериги и възбрана за придвижване на коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.

Три села в община Девин - Триград, Жребово и Кестен продължаваха и през вчерашния ден да са без ток, както и село Мугла в община Смолян.

Макар че за Смолянска област грипната почивка бе анулирана, у дома остават учениците от Доспат с решение на кмета Елин Радев. Цялата община Доспат, както и община Борино две денонощия бяха без ток, телефони и вода поради аварирал далекопровод на ЕСО при язовир " Широка поляна ". Имаше стотици почупени от снега дървета, паднали върху пътища и жици, потеглиха и свлачища, едно от които бе напът да откъсне от света село Црънча. Кметът Радев заключи, че главен проблем в създалата се обстановка са непочистените линии към пътищата и сервитутите на електропроводите от дървета.

" Многократно съм пращал писма до АПИ и до Изпълнителна организация по горите за предприемане на незабавни ограничения за разчистване на тези линии. Резултат досега няма. Недопустимо е десетки хиляди поданици на няколко общини да остават без ток и вода и да се заплашва животът и здравето на хората поради бездействието на институции, чието обвързване е почистването на пътните сервитути по закон. Това се случва съвсем всяка година ", съобщи Радев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР