Смолян. В СУ Св. св. Кирил и Методий - Смолян

...
Смолян. В СУ Св. св. Кирил и Методий - Смолян
Коментари Харесай

Смолян: Учениците от ОУ „Стою Шишков“ - село Търън спечелиха Общинския кръг на състезанието за безопасност на движението

Смолян. В СУ „ Св. св. Кирил и Методий ” - Смолян се организира Национална викторина по сигурност на придвижването „ Да запазим децата на пътя “. Организатори на събитието бяха Община Смолян, СБА, " Пътна полиция ", СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ - Смолян. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Състезанието имаше за цел да ревизира доколко учениците са осведомени с разпоредбите на придвижване. То се организира в три стадия, като всеки от тях даваше избран брой точки по отношение на представянето на учениците. Това заяви Александър Димитров, който дава отговор за Спортните действия в община Смолян.
Състезанието мина доста занимателно и оспорвано.По време на подреждането на пъзела и намирането на повредите на велосипеда, учениците демонстрираха отлични умения за справяне в рискова обстановка. Двама представители от Пътна Полиция Смолян бяха ангажирани с инспекцията на листовките. Тяхната констатация бе, че на фона на сложните въпроси, учениците са се справили повече от добре. Също по този начин, те означиха, че професионални водачи биха били много затруднени с поставените въпроси, разяснява Димитров.
Община Смолян обезпечи грамоти за всички участници, както и плакети за призьорите, които бяха раздадени на церемонията по награждаването.
Първи се класира тимът на ОУ „ Стою Шишков ” – с.Търън, спечелил 114 точки. Той ще взе участие в Областния стадий, който следва през месец април т.г.
В конкуренцията участваха възпитаници от смолянските учебни заведения СУ „ Св. св. Кирил и Методий ”, ОУ „ Стою Шишков “, ОУ „ Иван Вазов “, ОУ „ Проф. доктор Асен Златаров “, ОУ „ Отец Паисий “, ОУ „ Юрий Гагарин “ и ОУ „ Стою Шишков “- с. Търън и ОУ „ Никола Й. Вапцаров “- с. Широка лъка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР