Смолян. В катедрален храм Св. Висарион Смоленски“ бе отслужена празнична

...
Смолян. В катедрален храм Св. Висарион Смоленски“ бе отслужена празнична
Коментари Харесай

Смолян: В катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ бе отслужена празнична божествена Литургия

Смолян. В катедрален храм „ Св. Висарион Смоленски “ бе отслужена празнична божествена Литургия, възглавена от архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион, на която участва и кметът Смолян Николай Мелемов като хазаин на Празника на общината и 106-годишнината от освобождението на Родопите. Това оповестиха от Архиерейско наместничество – Смолян .
В богослужението дружно с архимандрит Висарион участваха свещениците от храма Димитър Михайлов и Иван Марински, секретарят на Архиерейското наместничество иконом Запрян Шиков, както и иподяконите Даниел Апостолов и Георги Гаджев, църковният артист Живка Манолова. Песнопенията изпълняваха хористите от храм „ Св. Теодор Стратилат “ – Смолян, кв. Райково, с диригент Златка Маргаритова.
След Литургията бе отслужен признателен молебен за свободата на Родопите, на който архиерейският наместник прикани Бог да пази Смолян и общината, жителите й, с думите: „ Твоята благосклонност е безгранична и човеколюбието Ти – неизмерима недра. Със боязън и боязън смирено принасяме признателност на Тебе за благодеянията, които си ни сторил. Боже на всяко състрадание, избави този град и всички поданици на общината от всяко зло събитие, дарувай им да преуспяват в добродетели, да живеят в мир и съгласие! “.
Архимандрит Висарион поздрави кмета на Николай Мелемов във връзка Празника, поздрави всички присъстващи, като прикани Божията обич и Неговата велика благосклонност и общението в Светия дух да бъдат с всички нас. Да живеем във вярата, да крепнем в вярата и да пребъдваме в любовта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР