Смолян. Сухи и нормално проходими са пътищата в област Смолян,

...
Смолян. Сухи и нормално проходими са пътищата в област Смолян,
Коментари Харесай

Смолян: Сухи и нормално проходими са пътищата в областта

Смолян. Сухи и обикновено проходими са пътищата в област Смолян, заяви за Радио „ Фокус “ – Смолян дежурният в Областно пътно ръководство – Смолян. Времето е облачно, без превалявания. Заради пресечения релеф на региона е нараснала заплахата от падащи камъни и срутване на земни маси по всички пътища в област Смолян, по тази причина водачите би трябвало да карат с нараснало внимание и съобразена скорост. През деня не са постъпвали сигнали за катастрофи по пътищата в региона.
По график се реализира придвижването по пътя Смолян – Мадан, в региона на срутището край Тикале. Движението в сектора ще се контролира със светофарна уредба, а скоростта ще е лимитирана до 20 км/ч. Трафикът ще се пропуща в най-натоварените часове от 6:30 ч. до 9:00 ч., от 12:00 ч. до 13:00 ч. и от 16:30 ч. до 18:30 ч. В останалото време от денонощието транспортните средства ще продължат да минават по обходните направления, защото в региона на срутището не престават укрепителните действия на откоса със стоманени профили и построяването на анкерната система. Обходният маршрут за транспортните средства до 12 т е по път ІІ-86 Смолян – Средногорци, а в региона на свлачище при 109-ти км се реализира по построения обходен общински път сред с. Влахово, отклонението за с. Тикале и път II-86. За транспортните средства над 12 т маршрутът е Смолян – с. Чокманово – с. Смилян – гр. Рудозем – с. Средногорци и назад.
Пропаднали пътни банкети и пътни платна затрудняват придвижването по направленията Хвойна – Чепеларе – околност Рожен, Широка лъка – Девин, Рудозем – Бяла река, Рудозем – Смилян. Движението по път ІІІ-866 Девин – Михалково, в правата от новопостроения път при строителството на язовир „ Цанков камък “ благосъстоятелност на НЕК, която не се поддържа от ОПУ-Смолян се реализира с нараснало внимание, съгласно основаната организация на придвижване, заради заплаха от паднали камъни и свлечени земни маси върху платното за придвижване..
Движението по направленията Лъки – пътно кръстовище за хижа Момчил левент и Момчиловци – Славейно – околност Момина е лимитирано за коли с маса над 12 т, заради ограничен габарит. Движението по пътя с. Арда – с. Горна Арда е лимитирано за МПС с тегло над 10 т заради проваляне и притеснение на една от пътните ленти. Движението в региона се контролира с пътни знаци.
В Смолян пътните настилки са сухи. Автомобилният трафик в края на първия работен ден от седмицата е натоварен по бул. „ България “, улиците „ Първи май “, „ Родопи “, „ Тракия “, „ Хан Пресиян “, както и по входно-изходните артерии на града.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР