Смолян. С почетен караул пред Паметника на загиналите във войните

...
Смолян. С почетен караул пред Паметника на загиналите във войните
Коментари Харесай

Смолян: С почетен караул и поднасяне на венци пред Паметника на загиналите във войните в града бяха отбелязани 74 години от края на Втората световна война и Денят на Европа

Смолян. С почетен часовой пред Паметника на починалите във войните и поднасяне на венци и цветя в града бяха маркирани 74 години от края на Втората международна война и Денят на Европа, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Пред Паметника в квартал " Райково " се събраха десетки поданици и посетители на Смолян. Сред формалните посетители бяха кметът на Смолян Николай Мелемов, зам. регионалният шеф Андриян Петров, секретарят на Община Смолян Момчил Николов, шефът на ОДМВР – Смолян ст. комисар Николай Димов, командирът на 101-ви Алпийски полк полковник Димитър Кацаров, представители на разнообразни институции, деца от детски градини, възпитаници и поданици на Смолян. Сред гостите на празника бе и делегацията от съветския град Мичуринск, отпред със зам.-кмета на съветския град, които всяка година идват в Смолян за 9 май.
Под съпровода на Общинския духов оркестър на Смолян командирът на полка в Смолян полк. Кацаров одобри почетния часовой. През десетките присъстващи на празника, Мария Маргаритова – организатор от отдел „ Нова и най-нова история “ в Регионален исторически музей „ Стою Шишков “ – Смолян напомни и обстоятелствата, с които Втората международна война вечно ще остави своя отпечатък в международната история. Честването продължи с рецитал от възпитаници от ППМГ „ Васил Левски “ и детска градина „ Славейче “, които рецитираха прочувствени стихове и извършиха съветски песни.
В края на тържественото отбелязване на Деня на успеха и Ден на Европа, прозвуча българския химн и химна на Европа, а паметта на милионите жертви на войната бе почетена с едноминутно безмълвие и рухване на колене от всички присъстващи. Пред Паметника на починалите бяха поднесени голям брой венци и цветя от разнообразни институции и жители в символ на благодарност към милионите бойци от десетки страни по света.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР