Смолян. През месец април в Смолян се проведоха редица информационни

...
Смолян. През месец април в Смолян се проведоха редица информационни
Коментари Харесай

Смолян: Специалисти разясняваха на ученици в града какво е трафик на хора и как да се предпазят от него

Смолян. През месец април в Смолян се организираха редица осведомителни срещи и диалози на тематика: „ Трафик на хора и опиати “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . Лектори на това мероприятие бяха представители на Фондация А21 – София. Тя е световно неправителствена организация, отдадена на битката с трафика на хора по целия свят. Това заяви Мария Славчева, секретар на Превантивно –информационния център по наркомании към Община Смолян. През последните 5 години А21 влага старания да образова по тематиката за предварителна защита на трафик на хора.Екип от експерти е поел задачата да посещава учебните заведения из цялата страна и в границите на един образователен час да споделя синтезирано най-основните неща, които са нужни за един младеж, с цел да има познания по какъв начин да се защищити.
Пред учениците от смолянските учебни заведения се разискваха тематиките: Какво е трафик на хора; Основни типове трафик на хора в България; Най-често срещани сюжети за попадане в обстановка на трафик; Малките решения – най-хубави препоръки, хрумвания и рекомендации за това по какъв начин може един младеж да се защищити от евентуална машинация и в резултат на това трафикиране; Национална телефона линия за битка с трафик на хора -080020100 –за какво служи тя и по какъв начин се използва; Доброволчество- по какъв начин един младеж може да помогне на А21в битката с трафик на хора.
Децата бяха впечатлени от метода на показване на тематиките и с огромно предпочитание се включваха в въпросите и игрите готови от Фондация А21, уточни Славчева. Те са задавали доста въпроси и са изразили предпочитание за нови срещи. Била е осъществена и среща с доброволците на Превантивно-информационния център в Смолян, които с още по-голямо предпочитание и опит желаят да бъдат потребни на своите съученици.
Досегашният опит на фондацията в провеждането на сходни юношески образования сочи, че учениците демонстрират интерес към тематиката и се сещат за настоящи образци и рискови обстановки на които са били очевидци.
Информационните срещи са залегнали в годишния проект за 2019 година на Превантивно-информационния център по наркотични субстанции за работа в учебно заведение по предварителна защита за попречване на използването на опиати, сподели в умозаключение Славчева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР