Смолян. Представители на пенсионерските клубове в Смолян покани на среща

...
Смолян. Представители на пенсионерските клубове в Смолян покани на среща
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Кандидат-кметът Николай Мелемов поздрави представители на пенсионерските клубове в Смолян по случай Международния ден на възрастните хора

Смолян. Представители на пенсионерските клубове в Смолян предложения на среща претендентът за кмет на ГЕРБ Николай Мелемов. Той сервира своите поздравления за празника – Международния ден на възрастните хора, като им пожела на първо място здраве, жизнен дух и светла религия. Мелемов изясни, че след 8 години в ръководството предизборната му акция ще е скромна, защото за един месец усещането, оставено у хората, няма да се промени. Той уточни, че всеки човек от листата на ГЕРБ има качества и професионализъм в своята сфера, само че общото сред тях е чувствителността към публичните проблеми. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
„ За да се занимава човек с социална активност, с изключение на способен, би трябвало да бъде и хуманен. Ако ти не си сензитивен към проблемите на хората, няма по какъв начин да бъдеш сполучлив, няма по какъв начин да оставиш добра диря след себе си. Гордея се с тази листа, тъй като всеки от тях има отношение към своите съграждани и проблемите им “, съобщи Мелемов. Той показа целите си за идващия мандат - за сметосъбирането, което е планувано да стане общинска активност, за чистотата на въздуха и за по-добра организация на придвижването. Припомни, че още през първия мандат на неговото ръководство налозите са понижени, като мярка към жителите да не се товарят прекалено.
По думите на Мелемов комбинацията от доста положителното положение на учебни заведения и детски градини с ниска престъпност и ниски налози прави Смолян извънредно положително място за развъждане на деца. „ Единственият проблем е ниското възнаграждение на труда, а това е нещо, върху което кметът и Общината не може да въздейства, само че считам, че ниската безработица ще принуди бизнеса да увеличи заплатите “, сподели още претендентът за кмет. Той уточни, че над 20 фамилии са подкрепени за инвитро процедури, дават се 500 лв. на новородено дете, подкрепено е образованието на медицински сестри в Смолян, близо 10 лекари са субсидирани да завършат специализация и да останат на работа в МБАЛ - Смолян.
„ Един кмет би трябвало да сътвори добра среда за живот, да обезпечи успокоение, да построи всички детайли на живота в по-голям град - спортни площадки, зали, басейн, поддържани учебни заведения и детски градини, с цел да не емигрират хората от града поради тези аргументи. Това е направено. Младите хора са ученолюбиви, образованието ни е на високо равнище. Трябва да им дадем вероятност тук. За това ще работим и в бъдеще – да търсим благоприятни условия за привличане на компании, които дават високи заплати и притеглят главно младежи, като ИТ-компаниите “, акцентира Мелемов.
Пред възрастните хора се показаха претендентите за общински съветници: Христо Кименов, Борислав Георгиев, Ангел Безергянов, Мариана Сивкова, Цветанка Илиева, Венера Аръчкова, Слави Глухов.
„ Общината е покрила целия набор от обществени услуги. Общо – за деца и възрастни с или без увреждания, Общината дава 15 услуги. В помощ на уязвимите хора е стартирано създаване на общински жилища за най-бедните, на дневен център за възрастни хора с деменция. Осигурени са приемна грижа, персонален и обществен помощник, патронажна грижа, домакински обществен патронаж, социална столова “, съобщи Венера Аръчкова. Тя добави, че общината има потребност от повече медицински експерти и ще се търси вид да обезпечи още веднъж изнесено образование.
„ Ние в никакъв случай не сме делили хората, няма да ги разделяме и отсега нататък. Ще работим за развиването на Смолян, за благоденствието на локалните поданици. Затова гласувайте с №43 на 27 октомври, с цел да подкрепите Николай Мелемов за кмет, кметовете на обитаеми места и листата за общински съветници на ГЕРБ “, прикани Венера Аръчкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР