Смолян почете паметта на загиналите при катастрофи и се присъедини

...
Смолян почете паметта на загиналите при катастрофи и се присъедини
Коментари Харесай

С цветя и сирени Смолян почете паметта на загиналите при катастрофи

Смолян уважи паметта на починалите при произшествия и се причисли към Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни катастрофи. Точно в 12.00 часа в цялата Смолянска област бяха задействани оповестителни сирени за една минута в памет на починалите при произшествия.
Кметът Николай Мелемов, зам.-областният шеф Адриан Петров, шефът на ОД Министерство на вътрешните работи – Смолян, старши комисар Николай Димов, шифове от РД ПБЗН, “Пътна полиция”, БЧК – Смолян, Регионално ръководство на образованието, Регионална здравна ревизия, възпитаници, жители и други поставиха цветя на пешеходните пътеки в регионалния град.
По решение на Главната асамблея на Организация на обединените нации всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи.
Ежегодно в резултат на ПТП умират и биват тежко наранени или трайно осакатявани хиляди деца, младежи, зрели и възрастни хора.
Голяма част от тези произшествия са били предотвратими. Те са свързани с неточности и нарушавания на участниците в придвижването, както и с пропуски на проектантите на пътнотранспортна система. Много постоянно хората, участващи в придвижването по пътищата, не помнят за себе си, за околните, за хората, които транспортират и за останалите участници в придвижването.
Пътните произшествия са най-безсмислената причина за смъртността измежду хората. Катастрофите оставят трайна диря в живота на потърпевшите. Мъката и страданията на фамилиите и околните на жертвите при произшествия са неописуеми.
На този ден с положително се загатват хората, които са починали, изричат се съболезнования на техните фамилии, а живите се приканват да пазят живота и здравето при придвижване по пътищата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР