Смолян очаква да получи 70 млн.лв. от оперативна програма Околна

...
Смолян очаква да получи 70 млн.лв. от оперативна програма Околна
Коментари Харесай

Община Смолян обяви началото на водните си проекти за 70 млн.лв.

Смолян чака да получи 70 млн.лв. от оперативна стратегия " Околна среда " за водните си планове.

© Юлия Лазарова Още по тематиката
1300 км тръби и над милиард лв. чакат строителите от водния бранш през 2019 година

" Околна среда " продължава да се бави с едвам 11.7% разплатени пари до момента
20 ное 2018
Община Тутракан търси строител за воден план за 25 млн. лева

В рамките на поръчката ще се построи пречиствателна станция и ще се доизгради ВиК мрежа
19 ное 2018
Ще има ли пречиствателна станция в Пловдив

Градът няколко пъти се пробва да пусне поръчката за 60 млн. лева, само че поради неуредици и тъжби тя е под въпрос
30 окт 2018 Първата от няколко поръчки за ВиК инфраструктура в Смолян започва. Общата стойност на финансирането, която " ВиК Смолян " ще получи по проект е 70 млн. лева Настоящата социална поръчка е за 22.4 млн.лв. без Данък добавена стойност и е за създаване и реорганизация на ВиК мрежата в града.

Финансирането към момента не е публично обезпечено, само че ще пристигна по процедура " Регионален капиталов ВиК план за обособената територия на " ВиК " ЕООД Смолян " от оперативна стратегия " Околна среда " (ОПОС) 2014-2020. Затова и в търга има изискване, в случай че въпреки всичко финансирането не бъде обезпечено, договорът да бъде преустановен без неустойки. Според Закона за публични поръчки, при неосигурено финансиране всяка от страните може да изиска преустановяване на контракта без предупреждение след приключване на тримесечен период от сключването му.
Крайният период за подаване на предложения е 3 януари 2019г.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Заданието за ВиК

В рамките на поръчката се чака да се извърши създаване и реорганизация на ВиК мрежа и уреди в град Смолян. Сред задачачите са построяването на близо 2.7 км тръбопровод, реорганизация на 5.4 км водопроводна мрежа, създаване на 8.4 км канализация, реорганизация на още 9 км канализация и други

Избраният претендент ще има 1156 дни да извърши всичко или към три години и два месеца. Основен аршин при оценката на офертите ще е " концепцията за осъществяване " - 65% тежест, а цената е другият индикатор. Освен това участниците в търга би трябвало да са построили или ремонтирали най-малко 8км тръбопровод и 17 км. канализационна мрежа за последните пет години. Те би трябвало и да са натрупали 40 млн.лв. общ оборот за последните три завършили финансови години.

Консултанти за 700 хил.лв.

Втората оповестена поръчка в границите на тази процедура е за оценка за сходство на капиталовия план и реализиране на строителен контрол и практикуване функционалностите на инженер по ФИДИК. Прогнозната стойност е 705 хил.лв. Цената е единствен аршин за оценка на офертите.
За последните три финансови години претендентите би трябвало да имат оборот от 1.4 млн.лв.

За последните шест години пък участниците би трябвало да са изпълнили действия с предмет и размер, сходни или идентични с предмета на поръчката. Възложителят е предложил по-дълъг период, в който да са изпълнени сходни задачи, от нормално при сходни търгове. Причината е, че ВиК плановете у нас са се правили с пари от ОПОС 2007-2013 и Програмата за развиване на селските региони са завършили през 2015 година От друга страна, сходни планове, финансирани с пари от републиканския бюджет са малко. Според възложителят, ВиК Смолян, в случай че срокът за опит е единствено три години, това би било ограничаващо изискване, по тази причина и са заложили над нормалния.

Срокът за подаване на предложения е 4 януари 2019 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР