Смолян. На 1 януари от 9.30 часа в храм Св.

...
Смолян. На 1 януари от 9.30 часа в храм Св.
Коментари Харесай

Смолян: На Васильовден архимандрит Висарион ще отслужи празнична литургия в храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в квартал „Устово“

Смолян. На 1 януари от 9.30 часа в храм „ Св. Николай Мирликийски Чудотворец “ в кв. „ Устово “ в Смолян, ще стартира празничната света Литургия, възглавена от архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион. Това оповестиха от Архиерейско наместничество – Смолян . Православието отбелязва на този ден Обрезание Господне и уважава паметта на огромния църковен преподавател, християнски мъдрец, мъдрец и публицист св. Василий Велики /330 – 379/. Той е изявен съперник на арианската разкол. Бил свещеник на град Кесария в малоазийската провинция Кападокия. Най-известното от неговите творби е „ Шестоднев “, което през Златния век на старобългарската книжовност Йоан Екзарх превежда на български език. Заради примерния си живот и висока осведоменост Свети Василий Велики е уважаван дружно със Свети Григорий Богослов и Свети Йоан Златоуст като един от тримата велики светители и учители на православната черква.
На светата Литургия в храм „ Св. Николай Мирликийски Чудотворец “ в „ Устово “ дружно с архимандрит Висарион ще служи и енорийският духовник Васил Маджаров, който ще означи и своя имен ден. Ще взе участие и църковният хор с диригент Радка Чакърова.
„ Нека на 1 януари да си честитим Нова година и да бъдем дружно на светата празнична Литургия в чест на Обрезание Господне и Васильовден “, приканват от Архиерейско наместничество – Смолян.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР