Смолян. Министерството на здравеопазването преведе 250 000 лева за Отделението

...
Смолян. Министерството на здравеопазването преведе 250 000 лева за Отделението
Коментари Харесай

Смолян: 250 000 лева получи МБАЛ – Смолян за нова апаратура в Отделението по хемодиализа

Смолян. Министерството на здравеопазването преведе 250 000 лв. за Отделението по хемодиализа към МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ – Смолян. Това оповестиха от лечебното заведение . Целевата дотация към този момент е постъпила по сметката на здравното заведение, оповести Изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Марин Даракчиев. Обявена е социална поръчка за избор за доставка на здравна инсталация и съоръжение. Предвижда се договорът с изпълнителя да бъде подписан до края на януари 2019 година, а техниката да бъде доставена в границите на три месеца.
„ Ще бъдат закупени шест нови апарата за хемодиализа, седем функционални кревати, една система за водоподготовка. Ще създадем и непълен ремонт на отделението – промяна на осветлението, боядисване на залите и коридора, ремонт на тоалетната и банята за пациенти. Отделението е поддържано, не се нуждае от главен ремонт, само че е хубаво да се направи ободряване “, сподели доктор Васил Бояджиев.
С получените от Министерството на здравеопазването средства ще се направи съвсем цялостна промяна на апаратурата, с което ще обезпечи активността на отделението за към 10 години. На в този момент настоящите ще бъде направена профилактика. Част от тях ще останат като аварийни, при положение на потребност.
В момента на хемоидализа в болничното заведение са 27 индивида от всички обитаеми места на Смолянска област. Пациентите са обезпечени и с съвременен превоз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР