Смолян. Листата с евродепутати на Коалиция за България“ не е

...
Смолян. Листата с евродепутати на Коалиция за България“ не е
Коментари Харесай

Европейски избори, 2019: Румен Петков, „Коалиция за България“: Листата ни с евродепутати не е част от статуквото, а има интелектуална мощ и сила

Смолян. Листата с евродепутати на „ Коалиция за България “ не е част от статуквото, а има интелектуална мощност и мощ. Това съобщи Румен Петков – претендент за евродепутат от „ Коалиция за България “ и водач на АБВ, пред жители в Смолян, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . „ Водачът на листата проф. Боян Дуранкев е имал опция да осъществя кариерата си в Съединени американски щати, в Европа и Русия, само че е избрал България. Любомира Ганчева е мощна в обществената сфера. Проф. Боян Киров един от водещите физици в Българска академия на науките. Георги Кичуков е измежду най-хубавите неврохирурзи в България. Листата ни има интелектуална мощност, има мощ и то не, тъй като трикратния международен първенец Антон Коджабашев е в нея. Това са хора приети в своите браншове. Те са завоювали самопризнание и почитание “, акцентира Румен Петков.
Той означи, че в листата на „ Коалиция за България “ няма къщи за посетители, жилища без пари, асансьори в хола. „ Девет от претендентите са до 35-годишна възраст и тази сила не би трябвало да бъде подценявана. Всички са имали опция да се осъществят за граница. Тези хора са избрали да са тук в България и всеки би трябвало да бъде забелязан, свестен и почетен. Нашето разбиране е, че България е Европа “, уточни Петков. Той напомни, че поради събития като Баташкото кръвопролитие, годишнината от което беше на 16 май, България но 500 години закъснение, само че с такива събития сме дали опция на свободна и демократична Европа да се развива. „ Ние не ненавиждаме никого, ние сме може би най-толерантната нация в Европа и света. Успоредно с това би трябвало да си дадем сметка, че в случай че ние не променим тук в т. ч. и на тези избори грешката и бедата е в нас. Няма по какъв начин 9 млрд евро да са влезнали в страна за районни политики и да не се виждат. Проф. Дуранкев има доста прекрасен и израз, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия имат политика на асимилиране на тези пари – къщи за посетители, жилища, суджуци, само че парите не стигат до народа. Този двуполюсен модел по подобен метод натрапен е перверзен. Няма борба на политики. Той е една страна на една монета “, разясни претендентът за евродепутат. Той акцентира, че на 26 май би трябвало да се каже, че този двуполюсен модел е дотук и уточни, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия нямат разлики нито в данъчната политика, в развиване на инфраструктура, по отношението на културното и историческото завещание и по енергийната правдивост и сигурност на България.
„ Листата на „ Коалиция за България “ не е част от статуквото, това са хора всеки, от които има лице и гръбнак. Апелирам към всички, които са в Европейския парламент да споделят по какъв начин са дали своят вот техните евродепутати. Аз настоявам, че тези евродепутати работят срещу България, само че никой не ме опровергава, а го споделям от една година насам. Затова подкрепете тези хора от листата на „ Коалиция за България “, те го заслужават. Тук приказваме за морал, за човешко достолепие и за отговорност. Ние желаеме да проведем дебата за какво от участието в Европейски Съюз допуснахме да се обогатят доста малко хора, а всички останали да страдат. Трябва да покажем че България може да има мощно, почтено и достолепно присъединяване в Европейския парламент. Ако ние изпратим хора като тези в листата на „ Коалиция за България “, може да знаем, че в европейските институции има кой да я води борбата за България “, сподели още Румен Петков.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР