Смолян има всички дадености да се превърне в атрактивна културна

...
Смолян има всички дадености да се превърне в атрактивна културна
Коментари Харесай

Димитър Кацаров: Смолян трябва да се превърне в атрактивна културна дестинация

Смолян има всички дадености да се трансформира в атрактивна културна дестинация. Тази неповторима галерия на Милко Божков заслужава да бъде забелязана с изключение на от смоленчани, и от всички посетители на града. Тя има капацитета да притегля и туристи от чужбина. За задачата културната стратегия на общината би трябвало да се промотира доста по-активно. Това споделя самостоятелният претендент за кмет на Смолян във връзка изложбата от живопис и графика на именития български художник Милко Божков.

прегледа изложбата и поговори с художника.

„ Милко Божков е измежду най-колоритните модерни български художници. Неговите картини са необхватен свят, който ни потапя в духа на непреходните полезности.  Смолян би трябвало да бъде развиван като съвременен културен център, който стъпва на традициите, само че има взор и към модерността. Имаме изключителни създатели, с които като българи можем да се гордеем и Милко Божков е един от тях “, споделя.  

Той напомня, че локалната коалиция “Новото време ” - КРОС подари 82 000 лв. за модернизацията на отоплителната и охлаждаща система на Художествената изложба – Смолян. 

„ Нашата листа с претенденти за общински съветници има очебийно отношение към сбирката и фонда на градската изложба. Това е голямо благосъстояние от национално значение и считаме, че досегашното ръководство на общината е дебитор на обществеността в Смолян, що се отнася до галерията. Ние предвиждаме модернизиране на инфраструктурата й, включително създаване на фотоволтаичен парк, с който ще бъде икономисан разход от бюджета на община Смолян за електрическа сила на стойност 60 000 лв. годишно. Трябва да се мисли и за план по дигитализиране на фонда на галерията “, споделя.

* Купуването и продаването на гласове е престъпление.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР