Смолян. Хиляди ученици, учители и граждани се включиха в празничното

...
Смолян. Хиляди ученици, учители и граждани се включиха в празничното
Коментари Харесай

Смолян: Хиляди ученици, учители и граждани се включиха в празничното шествие в града по повод 24 май

Смолян. Хиляди възпитаници, учители и жители се включиха в празничното шествие в града в във връзка 24 май, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Шествието, предвождано от общинският духов оркестър, потегли от пешеходната зона на Смолян с химна на солунските братя „ Върви народе възродени “ и продължи до Амфитеатъра на площад „ България “. В шествието взе участие и новосформираният преди дни Трети училищен гвардейския отряд. Децата бяха разпределени в четири блока – на децата от детските градини, главните и междинни учебни заведения, профилираните и професионалните гимназии и на учителите-ветерани. В шествието се включиха и депутатът от ГЕРБ доктор Красимир Събев, кметът на Смолян Николай Мелемов, регионалният шеф Недялко Славов, секретарят на Общината Момчил Николов, ръководителят на Общински съвет инж. Димитър Кръстанов, общински съветници, представители на разнообразни институции и доста жители. Всички те носеха български трибагреници, цветя и флагове с лика на Кирил и Методий.
Празникът продължи на Новия център в града с награждаване на 29 просветни и културни дейци от общината, които получиха годишната премия на Община Смолян, която има парично изражение от 200 лева и е съпроводена със Значката на град Смолян.
За първа година Община Смолян връчи и награди на възпитаници по случай 24 май. Децата бяха наградени за принос в съхраняването на българското слово с присъединяване си в състезанието „ Родна тирада, омайна, сладка… ”, в който извършват обичано българско стихотворение. Кметът Мелемов награди по двама спечелили в двете категории, които бяха оповестени за „ Пазители на българското слово за 2018 година “ и получиха плакет и парична премия от община Смолян. Всички останали участници получиха грамота и книга за положения труд и усърдие. Клиповете на децата, в които рецитират български стихотворения, през целия ден се излъчват на видеостената на Община Смолян, която се намира на Стария център.
Празникът в Смолян продължи с музикални и танцови осъществявания на ученици на детски градини и учебни заведения от Смолян.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР