Смолян. Хиляди ученици, учители и граждани се включиха в празничното

...
Смолян. Хиляди ученици, учители и граждани се включиха в празничното
Коментари Харесай

Смолян: Хиляди ученици, учители и граждани се включиха в празничното шествие за Деня на славянската писменост и българската просвета и култура

Смолян. Хиляди възпитаници, учители и жители се включиха в празничното шествие за Деня на славянската книжовност и българската култура и просвета, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Множеството, предвождано от общинският духов оркестър и Трети училищен гвардейския отряд от ЕГ „ Иван Вазов “ потегли от пешеходната зона на Смолян с химна на Солунските братя „ Върви народе възродени “ и продължи до Амфитеатъра на площад „ България “ на Новия център в града. В шествието се включиха децата от детските градини, главните и междинни учебни заведения, профилираните и професионалните гимназии, доста учители и учители-ветерани. Заедно с тях в празничното шествие участваха депутатите доктор Даниела Дариткова, Дора Янкова, доктор Красимир Събев, кметът на Смолян Николай Мелемов, зам. регионалният шеф Владимир Гърбелов, секретарят на Общината Момчил Николов, началникът на РУО – Смолян Мария Семерджиева, командирът на 101-ви Алпийски полк полковник Димитър Кацаров, общински съветници, представители на разнообразни институции и доста жители. Всички те носеха български трибагреници, цветя и флагове с лика на Кирил и Методий.
Празникът продължи в Родопски трагичен спектакъл „ Николай Хайтов “ с награждаване на 30 просветни и културни дейци от общината, които получиха годишната премия на община Смолян, която има парично изражение от 200 лева и е съпроводена със Значката на град Смолян. Децата бяха наградени за принос в съхраняването на българското слово с присъединяване си в състезанието „ Родна тирада, омайна, сладка… ”, в който извършват обичано българско стихотворение. Празникът в Смолян продължи с музикални и танцови осъществявания на ученици на детски градини и учебни заведения от Смолян.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР