Смолян. Граждански диалог на тема регионалното развитие с участието на

...
Смолян. Граждански диалог на тема регионалното развитие с участието на
Коментари Харесай

Смолян: Министър Петя Аврамова участва в граждански диалог за регионалното развитие в града

Смолян. Граждански разговор на тематика районното развиване с присъединяване на министъра на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова се организира в Смолян, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Форумът е част от платформата за цивилен разговор „ Европа в нашия дом “. В него вземат участие и народните представители от ГЕРБ доктор Даниела Дариткова и доктор Красимир Събев, регионалният шеф Недялко Славов, регионалният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов, кметове на общини и на кметства от Смолянска област, както и жители.
Областният шеф Недялко Славов съобщи, че като политически лица отдават огромно значение на срещи от сходен жанр – лице в лице, тъй като на база на непосредствения контакт, се градят политиките и това, което хората задават като цели, оказва помощ да се градят решения за проблемите от районите. „ Смятам, че посредством оперативните стратегии съумяваме посредством вложения в пътища, градска среда, енергийна успеваемост, възобновяване на публични здания. Европа е в нашия дом – ние усещаме Европа покрай нас с помощта на оперативните стратегии – „ Региони в напредък “ и Програмата за трансгранично съдействие Гърция – България, които са ръководени от Министерство на регионалното развитие. Тези стратегии демонстрираха, че Европа не е толкоз надалеч от нас, тя е част от метода, по който ние позволяваме нашите проблеми “, разясни Славов. Той означи, че вложенията в област Смолян не са за подценяване, а в идващите месеци предстоят още доста такива. По думите на регионалният шеф, общините Смолян, Девин и Златоград са директните бенефициенти и са отличници в народен мащаб.
Кметът на Смолян Николай Мелемов благодари на министър Аврамова за присъединяване във форума и акцентира, че към 80% от работата му като кмет и от взаимоотношенията с държавно управление и министерства, минава през Министерство на регионалното развитие. „ Такава е спецификата на региона и общината и главните проблеми се вземат решение в това министерство. Благодаря за положителното съдействие, което уповавам се вижда от нашите съграждани. Чрез днешната намира се дава опция за разговор сред компаниите и съгражданите, в който може да се слагат всички въпроси от всекидневието ни. Сътрудничеството ни е в множеството оперативни стратегии и се опира до съответен разговор, с цел да се вземат решение проблемите “, сподели още Мелемов.
Народният представител и ръководител на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание доктор Даниела Дариткова сподели, че и извънредно значимо да се показват пред жителите на област Смолян като екип на изпълнителна, законодателна власт и властта в района, която взема решение проблемите в района. „ Важно е да изтъкнем постигнатото, тъй като може да усетим Европа до нас посредством стратегиите на европейското законодателство. Вярвам, че сполучливата ни взаимна работа ще направи още по-ефективно потреблението на тези средства. Те имат директна връзка и към опазването на здравето. Сред тях са огромните планове в регионалната болница за над 8 млн. лева, в болничното заведение в Златоград за към 4 млн. лева За сегашния интервал се осъществя планът за рационализация на незабавната помощ за 163 млн. лева Всичко това демонстрира директната връзка на оперативните стратегии и опазването на здравето “, добави доктор Дариткова.
Министър Петя Аврамова съобщи, че с екипа от Смолян, който участва на форума работи с огромно наслаждение. Тя акцентира, че те са доста упорити, искащи и настояващи и нетъпрящи несъгласие. „ Когато има работещи хора, каквото са те тогава се случват нещата. Област Смолян е една от отличните по осъществяване на инфраструктурни планове и тук е и първия бенефициент по Оперативна стратегия „ Околна среда “ за България “, сподели още министър Аврамова.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР