Смолян е напът да се сдобие с нова ски писта

...
Смолян е напът да се сдобие с нова ски писта
Коментари Харесай

Проектират ски писта в Смолян с над 200 хиляди лева

Смолян е напът да се снабди с нова ски писта след решение на Общинския съвет в регионалния град. Одобрените средства за първия стадий на спортното оборудване са 264 хиляди лв., огромна част от които са за планиране.

Пистата ще се намира на северен склон в региона на квартал Станевска, уточни заместник-кметът  на Смолян инж. Мариана Цекова. В непосредственост има водоизточник, с цел да се черпи вода за неестествен сняг. Ще се плануват съпътстващи уреди като оръдия за неестествен сняг и ски влек. Геодезията е направена, както и напречни профили, изясни инж. Цекова.

Ще се опитаме да осъществяваме първия стадий, като преминем през всички процедури на Закон за устройство на територията. Той ще бъде остойностен, откакто бъде планиран напълно, добави инж. Цекова.

Кметът на община Смолян Николай Мелемов съобщи, че занапред следва проектирането на ски пистата. Идеята не е общината да прави облага, а децата да се научат да карат ски, акцентира Мелемов и напомни, че на същото място е имало писта преди 50 години.

Едно време упражняваха и ски скокове там, спомнят си по-възрастни смолянчани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР