Смолян. Днес в Община Смолян се проведе среща с представители

...
Смолян. Днес в Община Смолян се проведе среща с представители
Коментари Харесай

Мичуринск и Смолян обсъдиха възможностите за междурегионално сътрудничество

Смолян. Днес в Община Смолян се организира среща с представители на локалното самоуправление на град Мичуринск – Наукоград на Руската Федерация, водена от първия заместител на кмета Сергей Родюков и представители на Мичуринския държавен поземлен университет, водени от ректора проф. Вадим Бабушкин. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . На срещата участваха представители на Общината, Областната земеделска работа, Контрол на общоопасните средства (звено в МВР), Държавен фонд „ Земеделие “, Индустриалната камара, агрономи и локални селскостопански производители и бизнесмени.
Целта на срещата бе да бъдат показани опциите за партньорство и взаимоотношение с локалната администрация на града и с Мичуринския поземлен университет в помощ на развиването на земеделието в региона и развъждането на различни култури. Срещата беше открита от зам-кмета Венера Аръчкова, която поздрави гостите и уточни, че контактите сред двете общини би трябвало да се развиват, което ще бъде в помощ на бизнеса, стопанската система, културата и образованието.
Мичуринск е вторият по величина град в Тамбовска област. През 2003 година с разпореждане на Президента на Руската федерация град Мичуринск получи статут на теоретичен град. Днес това е единственият теоретичен град (наукоград) в Русия, който има земеделска устременост. Основната му задача е да организира сложни, фундаментални и приложни проучвания в региона на генетиката, селекцията, биотехнологиите, физиологията, биохимията, екологията, плодовите и зеленчуковите култури, създаването на ефикасни екологично безвредни индустриални технологии, дълготрайно предпазване, превоз и основаване на нови типове храна за здравето, лечебни и профилактични, функционални и други цели, развиване на новаторска инфраструктура и подготовка на високо-квалифицирани фрагменти.
На 9 май делегацията ще взе участие в церемонията във връзка 9-ти май и ще сервира цветя на Паметника на починалите във Втората международна война в кв.Райково.
" За нас това е едно скъпо партньорство и това са първите ни стъпки за едно бъдещо сполучливо съдействие в разнообразни сфери от съвместен интерес ", сподели кметът Николай Мелемов, който одобри делегацията.
Това е второто посещаване на делегация от Мичуринск в града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР