Смолян. Активни проверки за спазването на изискванията за работещите на

...
Смолян. Активни проверки за спазването на изискванията за работещите на
Коментари Харесай

Инж. Емилия Даракчиева, Инспекция по труда – Смолян: Активни проверки за спазването на изискванията за работещите на открито се извършват в Пампорово

Смолян. Активни инспекции за спазването на условията за работещите навън се правят в Пампорово. Това сподели за Радио „ Фокус “- Смолян инж. Емилия Даракчиева – шеф на Дирекция „ Инспекция по труда “ – Смолян. Тя посочи, че в курорта има максимален брой хора, които работят в такива условия. В инспекциите, които се реализират, вземат участие и други контролни органи, както и чиновници на Министерство на вътрешните работи.
По думите на инж. Даракчиева, при работа навън, работодателят е задължен да се преценява с подадените червени и оранжеви кодове за рискови метрологични условия – снеговалеж, дъжд, вятър, ниска температура, мъгла. „ Необходимо е да реши до каква степен тези неподходящи климатични условия могат да застрашат живота и здравето на служащите му и да вземе съответните ограничения за минимизиране на рисковете. Такива ограничения могат да бъдат смяна на работното време, въвеждане на по-чести почивки, смяна на възлаганата работа с по-безопасна такава, обезпечаване на подобаващи персонални защитни средства и на пространства с условия за възобновяване на топлинния баланс на организма, топли питиета, обезпечаване на наблюдаване или средства за връзка, а за работещите навън да има изолирани работни места, обезпечаване на долекарска и първа здравна помощ и други “, разясни инж. Даракчиева. Тя сподели още, че всички тези ограничения са разказани в Наредба № РД-07-3 за минималните условия за микроклимата на работните места.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР