Смокините са сладък, сочен и много вкусен плод. Те могат

...
Смокините са сладък, сочен и много вкусен плод. Те могат
Коментари Харесай

Невероятно! Едва ли предполагате, че пресните смокини имат 9 уникални ползи за здравето ви

Смокините са сладостен, апетитен и доста апетитен плод. Те могат да се употребяват както пресни, по този начин и сушени. Пресните смокини са необикновено потребни, тъй като оказват благотворно въздействие в доста области – борят се със запека, неприятното храносмилане, облекчават даже кашлицата, бронхита, имат големи количества антиоксиданти, обезвреждащи свободните радикали.

Какво съдържат смокините?

Наличието на хранителни субстанции в този плод е в действителност впечатляващо. Смокините са извънреден източник на витамин А, В1, В2, калций, желязо, фосфор, манган, натрий, калий, хлор.

Кои са главните изгоди от пресните смокини?

Отслабване

Фибрите в смокините оказват помощ за изгарянето на мазнините и ускоряването на метаболизма. Все отново, те са калоричен плод с висок гликемичен показател, което значи, че с количеството им не би трябвало да се прекалява.

Облекчават запека

Влакнините в смокините предизвикват здравословното действие на червата. Това оказва помощ за постоянно изхождане и детоксикиране на организма.

Тази супер-храна отстранява напрежението за минути

Понижават холестерола

Смокините съдържат с изключение на фибри, които намаляват холестерола, и пектин. Той също въздейства извънредно добре върху равнищата на неприятния холестерол, което предотвратява струпване на плаки по стените на съдовете и втвърдяването им.

Превенция на сърдечносъдови болести

В смокините се съдържат забележителни количества омега-3 и омега-6 мастни киселини, които усъвършенстват сърдечносъдовото здраве. Тези мастни киселини понижават риска от подли и животозастрашаващи болести на сърцето. Смокините имат свойството да потискат резултата на триглицеридите върху сърдечносъдовата система, а те са главен фактор в развиването на сходни болести.

Полезни в предварителната защита на рак на дебелото черво

Фибрите и антиоксидантите в смокините способстват за регулирането на функционалността на дебелото черво, извеждането на токсините от организма и естествената обработка на храната. Тези влакнини контролират и подтикват здравословното придвижване на червата, което ги защищава от развиване на злокачествени болести.

Учени обясниха какво се случва с мъжете и дамите по време на диета

Помагат в контрола на диабета

Въпреки че са калорични и много сладки, фибрите в смокините са основните виновници този плод да е по този начин потребен в контрола на диабета. Смокините понижават секрецията на инсулин и способстват за опазване на постоянни равнища на кръвната захар.

Понижават кръвното налягане

Смокините са с високо наличие на калий, който балансира равнищата на кръвното налягане за разлика от натрия.

Облекчават бронхит

Естествените биохимикали в смокините и в листата на дървото са идеални за подготвяне на чай. Чаят от листа на смокиня се употребява и при астма, вирусни инфекции, кашлица.

Пълен потрес: Ето какъв брой часа сън водят до преждевременна гибел

Укрепват костите

Количествата калций в смокините не са по никакъв начин дребни. Този минерал е значим за здравето и плътността на костите. Калцият има свойството и да извежда токсините от организма.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР