Смисълът на връчването на първия и втория манадат се определя

...
Смисълът на връчването на първия и втория манадат се определя
Коментари Харесай

Проф. Георги Фотев: България се проваля като държава

" Смисълът на връчването на първия и втория манадат се дефинира от Конституцията, само че това не значи, че в моето схващане това е формарен акт. Конституцията споделя по този начин и всички знаем, че се връчва на този, който е победител или на второ място. Там също е належащо президентът, който и да е той, да направи доста сериозна обосновка, тъй като тази митивировка е пояснение на смисъла на Конституцията и тя е един доста добър мотив да се види от една надпартийна, само че не надполитическа позиция каво е положението на нацията, на обществото ", сподели за проф. Георги Фотев, български социолог и държавник, министър на науката и образованието на Република България от декември 1990 - ноември 1991.

По думите му всички сходни избори и изборите в демократичното общество са един от най-хубавите принадлежности и мотиви за насърчаване на политическата и демократичната просвета на обществото:

" Ние сме стигнали до това доста печално положение. Наблюдавам с дълбока горест това, което става в обществото, тъй като в тези три десетилетия на демократично развиване, когато обществото се самоописва, когато то може да се саморазбира и самопознава, това нещо е пропиляно от глупави, повърхности мнения и на политиците, и на цялото общество ", добави в предаването " Преди всички " проф. Георги Фотев.

Според него България се проваля като страна.  

" Ние би трябвало да разберем, че от президента до всичко, което господства в обществения конгрес на обществото, е на повърхността на нещата. Ние надали не чакаме някакви чудеса да станат - няма да станат чудеса. Тук се желае оптимално активизиране на мисленето, на отговорността. Необходими са смели решения ".

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР