Смиляна Нитова е освободена от Съвета на директорите на ДКК,

...
Смиляна Нитова е освободена от Съвета на директорите на ДКК,
Коментари Харесай

Чистка: Освободиха Смиляна Нитова и от Съвета на директорите на ДКК

Смиляна Нитова е освободена от Съвета на шефовете на ДКК, оповестяват от сдружението. На 18 август за изпълнителен шеф на компанията беше определен адв. Венцислав Димитров. А заемащата до този миг длъжността Смиляна Нитова остана част от Съвета на шефовете. 
 
" Поради цялостното саботиране на процесите и откритите пропуски в работата до този миг от Съвета на шефовете се освобождава Смиляна Нитова. Освободени са също Даниел Милев и Михаил Кумчев ”, се споделя в известието на ДКК.
 
На тяхно място са назначени юристът Владимир Димитров, Борислава Пенева – сегашен чиновник в Министерството на стопанската система и промишлеността в дирекцията, както и икономистът Андрей Лалов. 
 
Кадрови промени се правят и в Национална компания " Индустриални зони ".В управлението на сдружението се връща Антоанета Барес. В Съвета на шефовете влизат още Константин Палавеев и Даниела Узунова. 
 
Ето и цялата позиция на ДКК:
" Изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания даде на министъра на стопанската система и промишлеността отчет за положението на сдружението и откритите до този миг нередности. Част от събитията в него към този момент са известни на обществеността.
Всички решения на предходния Съвет на шефовете има заплаха да се окажат оскъдни, откакто ДКК е функционирала с управление под изискуемия от закона най-малко. Дружеството е сключило контракт с адвокатско сдружение, по което всеки месец следва да се изплащат хонорари без значение дали е осъществена работа или не. В прорез с практиката до този миг, в последните си дни на поста, предходният изпълнителен шеф Смиляна Нитова е трансформирала клаузите в контракта си, с цел да бъде обезщетена с 6 месечни хонорари в случай че бъде освободена от поста.
Към момента одитът в ДКК продължава. Поради цялостното саботиране на процесите и откритите пропуски в работата до този миг от Съвета на шефовете се освобождава Смиляна Нитова. Освободени са също Даниел Милев и Михаил Кумчев.
На тяхно място в Съвета на шефовете се назначават Владимир Димитров – правист с дълготраен опит в държавната администрация и правосъдната система и Борислава Пенева – сегашен чиновник в Министерството на стопанската система и промишлеността в дирекцията, контролираща активността на дъщерните сдружения. Сред новоназначените е и Андрей Лалов – икономист и анализатор, който има професионален опит в региона на дребните и междинни предприятия и вложенията. Работил е по редица планове към Световна банка и Европейска комисия. Бил е координатор и началник на процеса по програмиране и създаване на повсеместен набор от стопански политики, цели и ограничения в границите на Оперативна стратегия " Конкурентоспособност ".
Със заповед на министъра на стопанската система и промишлеността кадрови промени се правят и в Национална компания " Индустриални зони ". Основните претекстове за това са възстановяване на маркетинговата политика и пазарното наличие на компанията посредством самодейни дейности за повишение на българските и задграничните вложения и привличане на финансиране на планов принцип.
В управлението на сдружението се връща Антоанета Барес. Тя управлява компанията през последните 5 години, като е работила по времето на пет държавни управления. Доказан специалист в региона, Барес е магистър по право и е лекар по стопанска система в СУ " Св. Климент Охридски " със предпазена дисертация на тематика " Оценка на факторите за триумф за развиване на индустриалните зони и въздействието им върху районната стопанска система при трансформираща се икономическа среда ".
Антоанета Барес има над 20 години професионален и управнически опит. Заемала е управителни длъжности в търговски компании, в това число ИТ бранша и държавните институции. Тя има характерен опит в региона на стратегическото обмисляне, бизнес развиването, планирането и осъществяването на капиталови планове, системи за ръководство на качеството, ръководство на риска.
За интервала на нейното предишно ръководство на НКИЗ, единствено в Индустриален парк София-Божурище, са осъществени 37 плана за над половин милиард лв., които дават опция за откриване на близо 2000 нови работни места и то в сфери с висока добавена стойност.
В Съвета на шефовете влизат още – Константин Палавеев, който има професионален опит в вложенията и капиталовия развой. Сред новоназначените е и Радостина Ситова – финансист с опит в няколко институции, която има образователно-квалификационна степен магистър " Икономика на защитата и сигурността " и магистър " Международни стопански връзки " към Университета за национално и международно стопанство. В управлението влиза още Даниела Узунова, която е юрист с над 10-годишен стаж.
Визията на новия екип на НКИЗ е да подкрепя общините в процесите по отделяне на индустриални зони и паркове и привличане на вложения, посредством пъкъл хок планове и опериране на паркове.  Сред целите им е осъществяване  на самодейна маркетингова акция за по-доброто позициониране на плановете на сдружението за привличане на вложения посредством така наречен " Nearshoring ” - метод към бизнеса, когато трета компания дава характерни услуги от друго географско местонахождение, което е релативно покрай региона на компанията.  Ще работят и за създаване на ефикасна еднаквост посредством брандиране на дестинации (Location branding). Идентифициране на благоприятни условия за финансиране на планове на компанията от задгранични вложители, са също измежду набелязаните цели пред новия екип. Ще се работи и за Изготвяне на новаторски планове за   " умни зони " и маркетирането им за обезпечаване на финансиране и привличане на вложения. Ефективно ще бъдат търсени всички благоприятни условия за привличане на европейско и друго финансиране за развиване на българските индустриални зони ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР