Смея да кажа, че отговаряме на очакванията на хората. Имаме ...

Смея да кажа, че отговаряме на очакванията на хората. Имаме

Искрен Арабаджиев: Натискът чрез публично говорене доведе до оставката на Цацаров

" Смея да кажа, че отговаряме на упованията на хората. Имаме самочувствието, че управляваме, тъй като дойдохме със поръчката за нулева корупция и дейностите ни от последните дни дават резултати ". Това съобщи в студиото на “Панорама ” по Българска национална телевизия Искрен Арабаджиев - народен представител от ПГ на “Продължаваме смяната ” и ръководител на Комисията по труда и обществената политика в Народно заседание.

“От през вчерашния ден ръководителят на Антикорупционната комисия господин Цацаров даде поръчка, че ще подаде оставка на 1 март. Натискът посредством обществено говорене, който имаме, и промяната, която предвиждаме в Антикорупционната комисия, докара до този резултат ”, безапелационен беше той.
Арабаджиев: С февруарската пенсия ще се даде отплата на получилите по-малко през януари
С февруарската пенсия ще се даде отплата на получилите по-ниски суми през януари. Това заяви в предаването " Лице в лице " по bTV прочие..
Прочети повече
По думите му упованията на “Продължаваме смяната ” са оставка да подаде и основният прокурор. За него няма нищо обезпокоително в това, че от парламентарната естрада беше поискано отдръпването на Гешев. “Аз имам вяра в ръководството на управляващите, само че това да упражняваш надзор върху прокуратурата и върху дейностите ѝ е вярно, тъй като когато една власт е безконтролна, се получава това, което имаме сега ”, изясни Арабаджиев.

Висша форма на народна власт е правото на митинг, сподели той и добави, че самият той е взел участие в разнообразни митинги, в това число и за оставката на основния прокурор и последното държавно управление на ГЕРБ. “Протестът в сряда не попречи на работата ни. Благодарен съм на органите на реда, че резервираха реда на улицата, митингът не ескалира, успяхме да проведем постоянно пленарно съвещание и приехме всички точки, които имахме, и даже организирахме постоянно съвещание на Социалната комисия ”, сподели депутатът от “Продължаваме смяната ” в отговор на въпрос за митингът на партия “Възраждане ” против зеления документ.

Арабаджиев означи, че високите цени са предизвикателство за ръководещата коалиция и напомни, че през последните дни са препоръчани няколко стратегии за отплата както на бизнеса, по този начин и на битовите консуматори. “Редно е да кажа, че за предходната година има невиждано на междинната пенсия в България - с 20% от 440 на 540 лв.. В цялост с останалите ограничения, които предлагаме, уповавам се, българските жители да схванат, че вършим всичко по силите си и опциите на бюджета ”, добави той.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com