Сметосъбирач опита да осъди фирмата в която работи за това,

...
Сметосъбирач опита да осъди фирмата в която работи за това,
Коментари Харесай

Боклукчия, паднал от камиона, опита да съди почистващата фирма, но олекна с 2600 лева

Сметосъбирач опита да осъди компанията в която работи за това, че паднал от камиона по време на работа. Той претендира обезщетение от 26 000 лева, представляващо непълен иск от рекламация в общ размер от 100 000 лева, неуважено от първоинстанционния съд. Според него злополуката е настъпила в резултат на държанието на чиновниците на сдружението.

Работникът бил на трудов контракт на служба сметосъбирач от май месец 2015 година. Сутринта на 28 юни 2016г., той и сътрудниците събирали боклука в град Асеновград. По време на придвижването на камиона забелязали, че под камиона пада отпадък, степенката на която стояли почнала да се подвига и боклукчията изгубил равновесие и паднал до тротоара.

Пред съда потърпевшият твърди, че задействането на задния механизъм за разтоварване на боклука при придвижване на камиона било непозволено и рисково деяние и това е довело до случая.

На място незабавно дошъл екип на „ Спешна помощ “ и потърпевшият бил откаран в УМБАЛ „ Свети Георги “ - Пловдив, където били открити счупена кост на крайници, както и спукано ребро. След осъществена интервенция и слагане на железна пластина за фиксиране бил изписан за домашното лекуване.

Пострадалият твърди, че по-късно трябвало да бъде обслужван като малко дете, не можел да стои на краката си, не можел да се изправя даже в седнало състояние и това му предизвикало физически и психически стрес. Не след дълго зародило инфектиране, което удължило възстановителния развой и наложило повторното му хоспитализиране. Общо му били осъществени три интервенции.

Пред магистратите той твърди, че обездвижването и хирургическите интервенции се отразили на психическото и физическото му положение. Преди случая той бил трудолюбив и деятелен млад мъж, а по-късно се наложило да стои затворен в дома си. Непрекъснатите болки даже влошили съня му, той изживял стрес, подтиснатост, безпокойствие, изострена сензитивност, ранимост, вътрешна опустошеност, изтощение пред събитията и чувство за „ раздор “ в връзките му с другите и живота като цяло.

След случая му е издадено и телково решение с приета 50% трайно понижена продуктивност.

След като прегледа всички материали по делото Апелативен съд-Пловдив одобри, че не е открито съществуване на отговорно противоправно държание на чиновник на сдружението. Предвид отменяне на жалбата на потърпевшия, следва той да бъде наказан да заплати разноските за въззивното произвеждане в размер на 2 600 лева, представляващи адвокатско заплащане.

Снимка: Илюстративна
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР