Сметната палата съобщи, че е изпратила на прокуратурата окончателния одитен

...
Сметната палата съобщи, че е изпратила на прокуратурата окончателния одитен
Коментари Харесай

Одитът на „Монтажи ЕАД вече е в прокуратурата

Сметната палата заяви, че е изпратила на прокуратурата окончателния одитен отчет за осъществения одит за сходство при сключването и осъществяването на контракти по Закона за публичните поръчки от " Монтажи “ ЕАД за интервала от 01.01.2017 година до 31.12.2020 година

Докладът е за съществуване на данни за закононарушение, според член 58, алинея 1 от Закона за Сметната палата, оповестяват от Българска национална телевизия. Заедно с отчета са изпратени и одитните доказателства към него. Докладът е изпратен и на Държавна организация „ Национална сигурност “ и е известена Националната следствена работа, оповестиха от палатата. Данни от одитния отчет не могат да се огласяват до приключването на наказателно произвеждане, по тази причина той ще бъде оповестен на интернет страницата на институцията незабавно след приключването на производството. Приетият финален отчет ще бъде възложен и в Народното събрание.

Одитният отчет е изпратен също на изпълнителните шефове на „ Монтажи “ ЕАД и на „ Държавна консолидационна компания “ ЕАД за осъществяване на рекомендациите на Сметната палата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР