Сметната палата потвърди съмненията, че държавното дружество Автомагистрали ЕАД е

...
Сметната палата потвърди съмненията, че държавното дружество Автомагистрали ЕАД е
Коментари Харесай

Сметната палата: Автомагистрали е получила милиарди от държавата в нарушение на закона

Сметната палата удостовери подозренията, че държавното сдружение " Автомагистрали " ЕАД е получило от страната поръчки за над 4 млрд лева в нарушаване на условията на закона.
Това са заключения от одит, който в края на предходната година от 44-то Народно заседание и обгръща интервала от началото на 2016 година до края на 2020 година
Припомняме, че през вчерашния ден от районното министерство оповестиха, че " Автомагистрали " са платили предплатено над 180 млн. лв. на, а шест месеца преди крайният период, съвсем нищо от предоставените действия не е свършено. От там дадоха отговор, че, че са дàли задатъци, бъдещото строителство
Одитът на сметната палата демонстрира, че от общо 14 контракта в страната за интервал от пет години, шест са подписани без да се изисква осъществяване на процедура за възлагане на социална поръчка .
 Христо Иванов: Автомагистрали цялостни шкафчетата на Борисов Христо Иванов: " Автомагистрали " цялостни шкафчетата на Борисов
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов през днешния ден подаде сигнали до Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), до Коми...
Едно от изискванията за сходно възлагане е сдружението, което получава договорите, потвърдено да разполага с нужните запаси и потенциал за осъществяване на предоставените действия, което в тази ситуация с " Автомагистрали " не е било факт.
Така договорите са били предоставени на подизпълнители, при липса на гласност, без ясни критерии и инспекция за съгласуваност сред управлението и чиновниците и лицата, на които се разпореждат действия. Общият извод е, че заради това не е обезпечена задоволителна конкуренция при осъществяване на подбора и се поражда риск от централизация на възлагани действия и обществени средства в стеснен кръг трети лица .
Заключение на одита е че установените пропуски и недостатъци във вътрешните правила на сдружението не дават убеденост, че средствата са разходвани дейно, конкурентно и транспарантно.
Одитният отчет ще бъде изпратен на Народното събрание, на Министерството на районното развиване, както и на Софийска градска прокуратура по нейно искане, за сведение и да послужи по прокурорска кореспонденция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР