Сметната палата на Испания ще изиска повече от 1,9 млн.

...
Сметната палата на Испания ще изиска повече от 1,9 млн.
Коментари Харесай

Испания иска Пучдемон да възстанови 1,9 млн. евро на бюджета

Сметната палата на Испания ще изиска повече от 1,9 млн. евро от някогашния водач на Каталуния за пропагандиране на сепаратистки хрумвания в чужбина, заяви вестник „ El Pais ”, представен от ТАСС.

По информация на изданието, Сметната палата е пресметнала каква сума от бюджетните средства са изразходвани непозволено за пропагандиране на концепциите на последователите на независимостта на самостоятелния район в чужбина и търсене на интернационална поддръжка. Около 1,9 млн. евро ще бъдат изискани и от някогашния заместник-председател на държавното управление на Каталуния, наказан поради референдума за самостоятелност през 2017 и опрощение предходната седмица от държавното управление на Испания.
 Обрат: Засега Пучдемон и двама негови сътрудници не са застрашени от събаряне на имунитет Обрат: Засега Пучдемон и двама негови сътрудници не са застрашени от събаряне на имунитет
Върховният съд на Европейския съюз краткотрайно анулира отнемането на имунитета на членовете на Екологичен потенциал Карлес Пучдемон, Тони Комин и Клара Понс...

В листата на някогашните служители и длъжностни лица от каталунската администрация, от които Сметната палата ще търси обезщетения, попадат имената на 39 души. Ведомството упорства да се възстановят общо 5,4 млн. евро, които районните управляващи са похарчили в интервала 2011-2017 година за пропагандиране на плана си разделянето на Испания.

В момента Пучдемон живее в Белгия, където избяга от испанското правораздаване малко след провеждането на референдума за самостоятелност на Каталуния. Властите в Испания се пробват да издействат изгонването му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР