Сметната палата е пратила на прокуратурата партии заради нередности около

...
Сметната палата е пратила на прокуратурата партии заради нередности около
Коментари Харесай

Сметната палата е пратила на прокуратурата партии заради финансирането на кампанията

Сметната палата е пратила на прокуратурата партии поради нередности към предизборната акция за изборите на 11 юли. От оповестената информация не излиза наяве какви са осъществените нарушавания.

" Част от одитния отчет е изпратен на прокуратурата за съществуване на данни за закононарушение ", оповестяват от палатата.

9.2 млн. лева е коствала предизборната акция на 20-те тествани от палатата политически обединения, сочи отчетът от инспекцията. 11 от тях са направили разнообразни нарушавания на Изборния кодекс. Не са открити нарушавания при пет партии - " Атака ", Движение за права и свободи, МИР, " Пряка народна власт " и " Свобода ", както и при четири обединения " Българските патриоти – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ ", " ГЕРБ – Съюз на демократичните сили ", " Движение дружно за смяна " и " Национално обединяване на десницата ".

142 физически лица са дали или дарили средства над 1000 лева за финансиране на предизборната акция на участниците в изборите. Установено е противоречие на приходи и дарени средства при 39 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР