Сметната палата е поставена пред сложно предизвикателство за отчитане на

...
Сметната палата е поставена пред сложно предизвикателство за отчитане на
Коментари Харесай

Сметната палата: Изправени сме пред сложно предизвикателство

Сметната палата е сложена пред комплицирано предизвикателство за отчитане на приходите и разноските на партиите при идните избори две в едно на 14 ноември. Това разяснява в Свищов ръководителят на контролната институция Цветан Цветков, представен от БНР.

По думите на Цветан Цветков предизвикването пред Светната палата е обвързвано с това, че политическите субекти са едни и същи, а ще правят разноски за две разнообразни предизборни акции:

„ За първи път ще би трябвало да ги публикуваме в нашия обединен указател по Изборния кодекс такива документи, касаещи две предизборни акции. До в този момент сме отразявали и разгласили документи единствено по отношение на една предизборна акция. Готови сме, създали сме нужната подготовка, в това число и софтуерът ни е приспособен и единният указател е квалифициран “.

Срез половин година при привършване на одита на Сметната палата ще стане ясно има ли политическа групировка с финансови нарушавания от последните парламентарни избори на 11 юли, съобщи в Свищов Цветан Цветков, където взе участие в научна конференция в Стопанската академия за цифровата промяна в контрола и разбора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР