Сметките за януари ще се по-високи от тези за януари

...
Сметките за януари ще се по-високи от тези за януари
Коментари Харесай

Топлинен счетоводител: Сметките за януари ще се по-високи заради времето, а не заради цените

Сметките за януари ще се по-високи от тези за януари предходната година и ще са по-високи и от тези за декември. Това не се дължи толкоз на смяна на цената на топлинната сила, колкото на по-студеното време, изясни Милена Стоянова – шеф на компания за топлинно счетоводство.

Точно 12% е по-студено времето, в случай че можем по този начин да го измерим, а това незабавно се отразява и в употребяваната сила, сподели тя.

Разликата в сметките за януари от тази година и тези за предходната през януари е много висока, тъй като има и смяна в цената на топлинната сила в действие от юни месец предходната година, напомни Милена Стоянова пред bTV.

Тя даде и някои препоръки по какъв начин оптимално да използваме топлинните си уреди, с цел да пестим сила и пари за сметките.

По думите й върху радиаторите не би трябвало да се слага пране, тъй като закрива разпределителя и той стартира да натрупа повече единици. " Когато проветрявате, правете го интензивно и завъртайте винтила на състояние със звездичка или нула. С елементарни дейности сметката за парно може да се понижи с 6% на годишна база “, счита Милена Стоянова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР