Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и

...
Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и
Коментари Харесай

"Топлофикация София" увери, че сметките на потребителите са коректни

Сметките за отопление и топла вода са направени правилно и съгласно условията на Наредбата за топлоснабдяване, се споделя в известие на пресцентъра на " Топлофикация София " ЕАД. Уверението идва дни откакто тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) анулира на 13 април 2018 година формулата за дялово систематизиране на топлоенергията като несправедлива, а отрасловият министър Теменужка Петкова разяснява, че се приготвят промени в нормативната уредба.

" Топлофикация София " напомня, че е подготвена да дава отговор на въпросите на потребителите за метода на образуване на сметки по всички канали за връзка – на телефон 0700 11 111, в потребителските центрове, на e-mail: inf_r@ toplo.bg или [email protected], в чат платформата на уеб страницата www.toplo.bg във Facebook страницата на сдружението.

Топлофикационното сдружение дава подробни уточнения на потребителите по какъв начин да предвиждат размера на сметката си като извършат поредно следните калкулации:

(Енергия отоплени + сградна апаратура за сезон 2016/2017) ÷ Брой дни с отоплени за сезон 2016/2017 (185 дни) x Брой дни с отопление в съответния месец (31 дни през март 2018 г.) x корекционен коефициент* настояща цена на топлинната сила (79,98 лева./МВтч без ДДС)

Корекционният коефициент, с който се поправят сметките за март 2018г. във всяка обособена постройка:
се пресмята по формулата: Количество топлинна сила, измерено с топломера в абонатната станция през март 2018г. ÷Количество топлинна сила, измерено с топломера в абонатната станция през март 2017г.


За база се приема действителната консумация във всеки обособен парцел за предходния отоплителен сезон, отразена в изравнителната сметка. Всеки клиент може да открие останалите нужни данни, които да приложи във формулата, в осведомителната част на месечното известие към фактурата си.

Преди дни консуматори показаха изненада от прекомерно високите съгласно тях сметки за март. Обяснението на сдружението е, че месецът е бил по-студен, в сравнение с година по-рано, а цената на топлоенергията също е била по-висока.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР