Сметките за газ и ток на британците ще скочат с

...
Сметките за газ и ток на британците ще скочат с
Коментари Харесай

Сметките за газ и ток на британците ще скочат с 80% от октомври

Сметките за газ и ток на британците ще скочат с 80% от октомври, разгласи енергийният регулатор на страната. Това обрича на енергийна беднотия милиони семейства на Острова, предизвестяват специалисти. Сред главните аргументи са инфлацията, която доближи най-високото си равнище от 40 години, както и обстановката с горивата след съветската инвазия в Украйна.

Драстичното нарастване на сметките ще е разследване от оповестения нов по-висок таван на цените за ток и газ. Едно английско домакинство ще заплаща приблизително по 3549 английски лири годишно, до момента в който преди година е давало към 1 200 лири.

Неправителствена организация, които се бори с енергийната беднотия, дефинира обстановката като злополучие.

" През септември 2021 година енергийно небогати бяха 4 милиона семейства във Англия. Новината от през днешния ден значи, че от октомври броят им ще скочи на 9 милиона, а след януари нещата ще се влошат още ", разяснява Адам Скорър, изпълнителен шеф на Националната организация за енергийни дейности.

Като енергийно небогати се дефинират семейства, които дават повече от 10% от приходите си за сметки за ток и газ. През януари се чака нов скок на цените. Експерти предизвестяват, че доста хора въобще не могат да си разрешат сходни разноски и качеството на живот доста ще се утежни.

" Задава се епидения от студени домове във Англия. Цената й е обвързвана с влошено здраве и с психическото здраве. Всяко година във Англия умират по 10 000 души в резултат на по този начин наречените студени домове. Този брой ще пораства ", сподели Адам Скорър, изпълнителен шеф на Националната организация за енергийни дейности.

Властите ще реагират на рецесията с помощи за британците. Всички семейства ще получат по 400 лири за сметките си, най-уязвимите - по още 650, а за пенсионериет ще има и още помощ. Двамата претенденти за премиерския пост - Лиз Тръс и Руши Сунак не са оповестили концепциите си по какъв начин ще се оправят с рецесията. Наследникът на Борис Джонсън би трябвало да е явен на 5 септември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР