Сметките сочат, че ГЕРБ и БСП харчат най-много за предизборна

...
Сметките сочат, че ГЕРБ и БСП харчат най-много за предизборна
Коментари Харесай

Сметките сочат, че ГЕРБ и БСП харчат най-много за предизборна реклама

Сметките сочат, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия харчат най-вече за предизборна реклама. След тях се нареждат ПП, " Възраждане " и Движение за права и свободи. Следващите обединения са извънпарламентарни – измежду тях са " Изправи се, България ", Българско национално обединяване, Коалиция " Пряка народна власт ". Едва след тях е Демократична България.

Това демонстрира общ мониторинг на Института за развиване на обществената среда върху средствата, които партиите влагат в акцията, заяви БНР.

Средствата на партиите се образуват от дотации, медийни пакети и дарения.

Сега разноските са съизмерими с тези от акцията през юли предходната година и са на приблизително равнище. Не е рекордно висока или рекордно скъпа акция, само че " не е и на безспорното дъно, както беше ноември ", разяснява пред БНР Диана Ефтимова от Института за развиване на обществената среда.

1 255 000 лв. са изхарчени през първите десетина дни. За съпоставяне – 1 800 000 лв. е била сумата за цялата акция за изборите през ноември 2021 година

Ефтимова уточни, че за поредна акция се следят случаи, в които " явна политическа реклама се показва като публицистично наличие ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР