Сметките на Руския културно-информационен център в София могат да бъдат

...
Сметките на Руския културно-информационен център в София могат да бъдат
Коментари Харесай

Мария Габриел: Сметките на Руския културно-информационен център в София могат да бъдат запорирани

Сметките на Руския културно-информационен център в София могат да бъдат запорирани и българското Министерство на външните работи би одобрило сходна стъпка. 

Това стана ясно от изказване на министър Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова, която в границите на парламентарния надзор отговори на въпрос на депутати от " - "  за закриване на центъра у нас. 

Габриел уточни, че съображение за това може да бъде фактът, че Руският културно-информационен център в София е във функционална връзка с Федералната организация по въпросите на общността на самостоятелните страни, така наречен " Россотрудничество ", а тя и ръководителят ѝ Евгений Примаков са в листата на глобените от Европейски Съюз. Управителят на Центъра е бил шеф на отдел в " Россотрудничество ".

" В този смисъл и с оглед придържане на единна позиция на Европейски Съюз по отношение на Русия и в подтекста на напъните за справяне със систематичната интернационална акция на Русия за дезинформация и манипулиране на информацията външно министерство би подкрепило замразяването на активите на " Россотрудничество ", в това число банкови сметки от страна на способените ведомства в Република България ", съобщи външният министър.

Тъй като Министерството на външните работи не е способен орган по използване на глобите, Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова предлага да бъде признат умишлен нормативен акт, който да уреди пълномощията и отговорностите на обособените институции на национално равнище с акцент върху замразяването на финансови активи: " И в този момент няма каквито и да било спънки да бъде потвърдена свързаността сред лицето в санкционния лист и " Россотрудничество ". Това, което ни липсва в България е допустимо най-бързо да приемем въпросния нормативен акт, в който финансовите институции, кредитните или тези, които имат пълномощия, да имат явен механизъм, съгласно който просто би трябвало да го приложат ", отбелязва БНР. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР