Сметките на Международната федерация по шах (ФИДЕ) в Швейцарската централна

...
Сметките на Международната федерация по шах (ФИДЕ) в Швейцарската централна
Коментари Харесай

Швейцария затваря сметките на Международната федерация по шах заради Илюмжинов

Сметките на Международната федерация по шах (ФИДЕ) в Швейцарската централна банка ще бъдат затворени. Причината за решението е обстановката с президента на ФИФА Кирсан Илюмжинов, който изтърпява наказания от Съединени американски щати поради хипотетични близки връзки с държавното управление на Башар Асад в Сирия.

Руският милионер, който заема президентския поста от 1995 година, беше упрекнат, че подкрепя материално и работи в името на терористичната формация Ислямска страна.

В края на 2015 година бордът на шефовете на ФИДЕ в профил Илюмжинов и му забрани достъп до всички финансови и бизнес интервенции на организацията. Въпреки това в уеб страницата на ФИДЕ Илюмжинов към момента е записан като президент.

Преди година някогашният народен представител упрекна организацията, че се е пробвала да фалшифицира оставката му. Тогава Илюмжинов съобщи, че има намерение да изкара цялостния си мандат и ще обмисли дали ще взе участие в изборите през септември.

На 12 февруари Швейцарският федерален съд предизвести ФИДЕ, че е подготвена да затвори сметките й поради продължаващите неуредици към Илюмжинов. От банката оповестиха тогава, че е предприемането на крайни дейности е единствено въпрос на време.

" Г-н Илюмжинов отхвърля скандалните и подправени обвинявания против него. Той не е наясно, че сметките на ФИДЕ са били замразени. Г-н Илюмжинов има вяра, че обвиняванията са част от продължаващата акция за дискредитиране, обвързвана с битката за власт във ФИДЕ преди изборите през тази година ", сподели юристът на Илюмжинов Найджъл Кушнер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР